Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de protestatari arestați la sediul Congresului SUA

capitoliu

Peste 400 de protestatari au fost arestaţi luni după organizarea unei demonstraţii ilegale la Capitoliul Statelor Unite contra influenţei banilor în politică şi cerând extinderea drepturilor de vot, a anunţat Poliţia Capitoliului din Washington, informează agenţiile DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Demonstraţia a avut loc "pentru a cere Congresului să ia măsuri imediate pentru a pune capăt marii corupţii din politica noastră şi a asigura alegeri libere şi corecte în care fiecare american are o voce egală", a declarat Primăvara Democraţiei, grupul care a organizat protestul, pe website-ul său. 

Cei mai mulţi protestatari au fost reţinuţi pentru "mişcare sub presiune, obstrucţionare şi debandadă", a precizat Poliţia Capitoliului SUA 
într-un comunicat. 

Protestatarii din grupul Primăvara Democraţiei s-au adunat pe Dealul Capitoliului purtând pancarte pe care scria "Recâştigaţi-vă încrederea noastră'', "Curăţaţi politica de marile sume de bani" şi "Protejaţi drepturile de vot", notează DPA. 

Fotografii şi înregistrări video postate pe social media i-au arătat pe manifestanţi organizând un sit-in pe treptele clădirii Capitoliului din Washington. 

Poliţia i-a escortat pe mulţi dintre protestatari cu cătuşe de plastic la mâini, inclusiv o femeie îmbrăcată ca Statuia Libertăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.