Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de puieţi de castan au fost plantaţi cu ajutorul voluntarilor pe Valea Usturoiului, în județul Maramureș

adevarul.ro
impadurire

Câteva sute de puieţi de castan au fost plantaţi cu ajutorul voluntarilor pe Valea Usturoiului, într-o zonă care a fost afectată de vânturile puternice, a informat, marţi, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, conform Agerpres.

"Acum 3 ani, suprafeţe considerabile de pădure din zona Baia Mare au fost afectate de furtună şi vânt puternic. Silvicultorii băimăreni au făcut eforturi remarcabile pentru a reface prin plantări, regenerări naturale, patrimoniul acesta sacru. Am tot respectul pentru profesionalismul lor, pentru faptul că au descoperit tratamentul salvator pentru castanii din zona Baia Mare, afectaţi de un aşa-zis 'cancer' al castanului care a distrus în 20 de ani majoritatea arborilor. Municipiul Baia Mare a beneficiat de o finanţare europeană pentru aceste studii şi le sunt recunoscător specialiştilor pentru descoperirea şi aplicarea cu rezultate a tratamentului salvator", a spus Cătălin Cherecheş.

Castanul este considerat simbolul oraşului Baia Mare, iar anual în luna septembrie are loc evenimentul "Sărbătoarea Castanelor".

"Castanul este un simbol al oraşului nostru şi sunt recunoscător pentru toţi cei care au contribuit la salvarea acestui tezaur. Le mulţumesc colegilor silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Baia Mare, structura care administrează cele 9.000 de hectare pe care le are în proprietate oraşul nostru, respectiv specialiştilor de la Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice Braşov care au efectuat studiile ştiinţifice, de laborator. Dorinţa mea a fost să arătăm că ne iubim oraşul şi simbolurile lui aşa cum ştim că majoritatea băimărenilor o fac. Să demonstrăm că pe lângă titulaturi şi ranguri efemere suntem oameni care se implică şi în mod individual pentru valorile oraşului nostru", a mai spus Cătălin Cherecheş.

Potrivit acestuia, peste 200 de voluntari au participat la plantarea de castani printre care s-au aflat sportivi, elevi şi angajaţi ai primăriei Baia Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.