Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de refugiați au plecat, în marș, dinspre Belgrad spre Ungaria

refugiati

Un grup de circa 300 de refugiaţi au pornit vineri pe jos dinspre capitala Serbiei, Belgrad, în direcţia frontierei cu Ungaria, ţară pe teritoriul căreia doresc să pătrundă pentru a-şi continua mai departe călătoria către vestul Europei, transmite agenţia EFE.

Potrivit postului sârb B92, mulţi dintre migranţi au intrat şi în greva foamei, încercând astfel să exercite presiuni asupra autorităţilor ungare pentru a deschide graniţa, care este de anul trecut securizată cu un gard de sârmă ghimpată.

Citește și: Scene INCREDIBILE petrecute la bordul unui avion: Ce i-au făcut niște microbiști unei stewardese / VIDEO

Majoritatea migranţilor din acest grup provin din Afganistan, Pakistan şi Irak. Ei sunt blocaţi de câteva săptămâni în Serbia şi doresc să ajungă cât mai repede în vestul Europei, mai ales în Germania sau ţările scandinave. Unii au mai încercat să treacă graniţa cu Ungaria, dar au fost trimişi înapoi de autorităţile maghiare.

Acest grup intenţionează de asemenea să coopteze în rândurile sale dintre cei aproximativ o mie de migranţi aflaţi deja la frontiera sârbo-ungară, care aşteaptă şi ei deschiderea acestei graniţe.

Citește și: Ea e femeia cu cei mai mari sâni naturali din lume: Fiecare cântărește aproape 30 de kg / VIDEO

În Serbia sunt blocaţi în prezent circa 3.000 de migranţi, majoritatea din Afganistan şi Pakistan. Aceştia sunt consideraţi 'imigranţi economici' şi prin urmare au şanse reduse de a primi azil.

În pofida închiderii rutei balcanice, numărul migranţilor care pătrund în Serbia dinspre Macedonia sau Bulgaria a început să crească din nou, iar cum Ungaria nu le permite să treacă graniţa tot mai mulţi rămân pe teritoriul sârb.

Citește și: Doi iubiți din Dâmbovița au pus două tinere de 16 ani să facă videochat: Detalii incredibile din caz

Autorităţile de la Belgrad au anunţat săptămâna trecută formarea unor patrule mixte ale armatei şi poliţiei, care vor fi trimise la graniţe pentru a preveni intrările clandestine.

'Cei care vor intra în Serbia fără documente de identitate şi care nu cer azil vor fi expulzaţi în termen de 30 de zile, conform procedurii', a declarat sâmbătă premierul Aleksandar Vucic.

Citește și: Tinder s-a schimbat: Ce s-a introdus nou în aplicație

El a cerut totodată Uniunii Europene să găsească 'o soluţie globală' pentru criza provocată de valul de migranţi extracomunitari şi a avertizat că ţara sa nu va accepta să devină 'o parcare pentru afganii şi pakistanezii pe care nimeni în UE nu îi vrea'.

Tot ca urmare a afluxului crescut de migranţi, Ungaria şi Macedonia au decis la rândul lor să constituie patrule militare la graniţe, scrie agerpres.ro.

Citește și: A apărut aplicația care-i cuplează pe vânătorii de Pokemon Go

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.