Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de refugiați găzduiți în tabăra Moria din Grecia protestează față de condițiile vitrege de adăpost

reuters
tabara refugiati

Sute de refugiați au protestat marți față de condițiile în care sunt adăpostiți în cea mai mare tabără din Grecia pentru extracomunitarii în căutare de azil, Moria, la o zi după incendiul care a provocat moartea a două persoane, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Viorica Dăncilă, întâmpinată de protestatari la Ploiești: 'Ghița e în Serbia/ Nu ne mai alungați tinerii'

Imigranții, în majoritate orginari din Siria, Afganistan și Irak, care trăiesc în tabăra de refugiați Moria, situată pe insula grecească Lesbon, au organizat, marți, o manifestație în semn de protest față de condițiile necorespunzătoare în care sunt găzduiți, la o zi după ce un incediu a omorât două persoane din acest loc.

În tabăra Moria, trăiesc peste 12000 de persoane, un număr de patru ori mai mare decât capacitatea acesteia, fapt ce a transformat acest loc într-o „groapă de gunoi murdară”. Decesul celor două persoane, ca urmare a incendiului de luni, nu este primul incident de acest gen, în ultimele două luni, au mai murit încă doi copii din cauza supraaglomerării spațiului.

Citește și: Dincă bagă anchetatorii ÎN SPERIEȚI: Criminalul din Caracal are tendințe sinucigașe

Protestatarii au ocupat capitala insulei, purtând pancarte cu mesaje precum: „Moria este iad”, sau „Vrem securitate și libertate”. Forțele de poliție grecești au intervenit pentru a preveni escaladarea mișcării de protest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.