Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de sibieni aleargă la cel mai mare maraton civic din țară pentru cauze sociale importante

sursa foto: pixabay
maraton

Sute de sibieni participă sâmbătă la cel mai mare maraton civic din țară, iar prin efortul lor susțin cele mai importante cauze sociale ale județului: aparatură pentru spital, proiecte educaționale, susținerea animalelor de companie sau susținerea art-terapiei pentru copiii din centre de plasament.

Maratonul Internațional Sibiu este cel mai mare eveniment sportiv filantropic din România, care, conform tradiției, are loc în ultima sâmbătă din mai. Din cauza pandemiei, anul acesta are loc în prima sâmbătă din luna octombrie, potrivit mediafax.ro.

Anul acesta s-au înscris 34 de proiecte, susținute deopotrivă de adulți și copii.

Fundația „Un Copil, O speranță” susține proiectul „Terapie prin Zâmbete”, pentru copiii cu deficiențe neuromotorii și cărora li se aplică terapia asistată de animale. Asociația „My Transylvania” susține proiectul „Țara Colibelor Râul Sadului”, prin care se dorește renovarea unor colibe de fân, ceea ce ar duce la declașarea unui întreg proces de revitalizare a moștenirii culturale și a peisajului montan specific. Asociația „Cavalerii Turnului înclinat de la Ruși” vrea ca toți copiii de la sat să vorbească limba engleză. Crucea Roșie Sibiu a înscris proiectul „Primul ajutor, prima șansă la viață”, prin care se caută fonduri pentru a se putea susține cursuri la scară largă pentru acordarea primului ajutor medical.

Unele dintre cele mai susținute proiecte sunt pentru copii. Fundația Polisano a înscris proiectul „Fiecare bătaie de inimă contează, ediția a II-a, Spitalul Copiilor”. Cu banii adunați din maraton se urmărește achiziţionarea unui Holter EKG destinat secţiei de cardiologie pediatrică, pentru ca inima micuţilor internaţi sau consultaţi la Spitalul de Pediatrie Sibiu să fie supravegheată temeinic. Cu un target de 40.000 de lei, suma donată a fost depășită înainte de începerea concursului.

Și Asociația Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu a depășit suma pe care și-a propus-o cu proiectul „FAST-ecograf portabil pentru ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD”. Cu un target de 35.000 de lei, suma donată la începtul cursei este de peste 50.000 de lei.

Proiectul în jurul căruia se adună an de an foarte mulți sibieni și persoane care au avut copii născuți prematur este „Dăm startul la viață”, susținut de Asociațiile Baby Care Sibiu, E.M.M.A., Mâini Unite și Uniți pentru alții. Anul acesta se dorește un ventilator modern, cu back-ul respirator, unic în România, pentru bebelușii care vin pe lume mai devreme decât trebuie.

Maratonul Sibiului funcționează după un mecanism extrem de simplu: organizațiile non-profit, grupurile de iniţiativă, companiile sau persoanele fizice propun proiecte, iar alergătorii care doresc să se înscrie în competiție pot să aleagă un proiect pe care îl susțin prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători care împărtășesc aceeaşi dorință. La final, proiectul obține fonduri și poate fi dezvoltat.

Cei care vor să susțină Maratonul Internațional Sibiu dar nu pot lua startul în Piața Mare o pot face de oriunde din lume. Din 2012 încoace, alergătorii și susținătorii Maratonului Internațional Sibiu au lăsat urme ale participării la acest eveniment la Birmingham, Londra, Paris, Frankfurt am Mein, Washington, San Francisco. Anul acesta ei s-au înscris la cursa „Aleargă Oriunde” și pot alerga în orice colț al lumii în perioada 2 octombrie - 1 noiembrie. Tot ce trebuie să facă este să trimită prin mijloace electronice foto, video, live, track-ul cursei și povestea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.