Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de turişti au fost evacuaţi dintr-o staţiune turistică din Sicilia ameninţată de incendii

sicilia

Sute de turişti au fost evacuaţi pe calea apei dintr-o staţiune siciliană de la malul mării, ameninţată de incendii, a indicat miercuri presa italiană, citată de DPA. Potrivit agenţiei de ştiri ANSA, aproximativ 700 de persoane au fost nevoite să părăsească rapid hotelul şi reşedinţa Calampiso din localitatea San Vito Lo Capo, o cunoscută destinaţie turistică situată la 120 kilometri est de Palermo.

Pe Facebook, primarul localităţii, Matteo Rizzo, a făcut apel la alte hoteluri din San Vito Lo Capo pentru a oferi câteva nopţi de cazare gratuită persoanelor evacuate,"cel puţin bătrânilor şi copiilor". "Am plecat în costume de baie şi în papuci de plajă. Apartamentul în care stăteam a fost cuprins de flăcări, erau chiar deasupra noastră", a declarat o turistă, Stella Belliotti, pentru agenţia ANSA. "Nu am putut lua nimic, doar telefonul mobil", a adăugat ea.

Pe fondul unei veri deosebit de calde şi de uscate, serviciile de urgenţă italiene se luptă cu un număr record de incendii forestiere de la începutul săptămânii. La fel ca în San Vito Lo Capo, situaţia a fost descrisă drept critică în Catania, un oraş din estul Siciliei, şi în jurul oraşului Napoli, unde au fost semnalate incendii începând de marţi conform Agerpres.

"Ne confruntăm cu o situaţie dificilă în tot sudul Italiei. În prezent au fost semnalate 31 de incendii active în ţară, în special în sud", a declarat ministrul Mediului din Italia, Gian Luca Galletti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.