Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tabăra de refugiaţi de pe insula italiană Lampedusa, din nou supraaglomerată

NBC News
refugiati

Tabăra de refugiaţi de pe insula italiană Lampedusa a devenit din nou supraaglomerată, la doar două săptămâni după ce a fost evacuată parţial de autorităţile italiene, relatează miercuri dpa.

Aproape 2.000 de migranţi se află în momentul de faţă în tabără, a consemnat agenţia italiană de presă ANSA. În mod normal, aceasta nu ar trebui să găzduiască mai mult de 350 de oameni.

Doar în cursul nopţii şi al dimineţii de miercuri pe insulă au sosit încă trei ambarcaţiuni cu migranţi proveniţi, potrivit ANSA, din Siria, Egipt, Sudan şi mai multe ţări din Africa de vest. Două dintre ambarcaţiuni au pornit din Tunisia şi a treia din Libia, potrivit Agerpres.ro.

Lampedusa se află la circa 200 kilometri sud de Sicilia şi doar 150 de kilometri est de Tunisia.

În a doua săptămână din iulie, când au început demersuri de evacuare a taberei, marina italiană a transportat peste 1.000 de migranţi în Sicilia.

Cotidianul La Stampa a scris miercuri că au fost create noi puncte de observaţie supravegheate de soldaţi. "Insula rezistă. Este o problemă pe care din fericire turiştii nu o observă", a declarat primarul Lampedusei, Filippo Mannino.

Potrivit La Stampa, turiştii au alte probleme: ATM-urle şi sistemele de carduri nu funcţionează pe insulă în acest moment, iar unii dintre ei au fost nevoiţi să facă o excursie de o zi la Palermo, în Sicilia, pentru a scoate bani, a mai consemnat dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.