Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taberele de vară militare pentru copii, organizate de Hamas stârnesc critici în Israel

IMEMC News
israel knesset

Tabere de vară militare organizate de organizaţiile palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic pentru copii şi tineret stârnesc critici în Israel, informează marţi dpa.

"Hamas antrenează zeci de mii de copii palestinieni în aceste tabere", a comentat pe Twitter Ofir Gendelman, purtător de cuvânt pentru mass-media arabă în cadrul Biroului premierului israelian. "Să foloseşti copii ca terorişti este o crimă de război şi o crimă împotriva umanităţii", a subliniat el.

În ultimele zile, numeroase fotografii din astfel de tabere de vară au fost publicate pe reţele sociale. În acestea se poate vedea cum tineri şi copii, îmbrăcaţi în costume pentru practicarea artelor marţiale, se antrenează cu diverse arme, scrie Agerpres.ro.

Hamas şi Jihadul Islamic oferă astfel de tabere copiilor şi tinerilor cu vârste între 12 şi 18 ani. Recrutarea are loc în moschei, în diferite localităţi din Fâşia Gaza. Numărul exact al participanţilor nu este cunoscut. Mass-media israeliană vorbeşte despre circa 50.000 de copii şi tineri, însă în Fâşia Gaza se crede că numărul acestora este mai mic.

Luna trecută, forţele israeliene s-au confruntat timp de 11 zile cu militanţi palestinieni în Fâşia Gaza. Potrivit cifrelor oficiale, 13 oameni au fost ucişi în Israel, în timp ce 255 de oameni au fost ucişi în Fâşia Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii din teritoriu. Printre victime s-au numărat mulţi copii şi tineri.

Egiptul a mediat un armistiţiu între Israel şi Fâşia Gaza condusă de Hamas, armistiţiu intrat în vigoare pe 21 mai.

Hamas este clasificată drept organizaţie teroristă în Israel, SUA şi Uniunea Europeană.

În jur de 2 milioane de oameni locuiesc în Fâşia Gaza, o zonă de coastă, în condiţii foarte precare. Copiii sunt în vacanţă până în septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.