Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tabla produsă în România este folosită pentru o navă de croazieră care va cerceta Polul Nord

calota polul nord

Tabla groasă navală produsă la Combinatul Siderurgic de la Galaţi este în prezent utilizată pentru construcţia vasului de croazieră şi de cercetare „Le Comandant Charcot”, care va explora mările nordice, potrivit unui comunicat de presă transmis joi de companie, relatează Mediafax.

Construcţia vasului de explorare polară „Le Comandant Charcot” a început oficial cu ceremonia tradiţională de tăiere a primei table, care a avut loc la data de 6 noiembrie. Nava va fi construită la Şantierul Naval VARD din Tulcea.

Vasul va fi operat de firma franceză Ponant, începând cu anul 2021. Conform armatorului, nava va explora zona Polului Nord, atât ca navă de croazieră, cât şi ca laborator ştiinţific destinat unor misiuni operaţionale şi de cercetare oceanografică.

Citește și: Întâlnirea dintre Ștefan-Radu Oprea și Wilbur Ross: SUA sprijină aderarea României la OCDE

Acesta va fi primul vas de explorare care va depăşi standardele de mediu stabilite în reglementările internaţionale. Astfel, „Le Comandant Charcot” va avea o propulsie hibridă: electrică dar şi pe gaz natural lichefiat.

„Nava va purta numele marelui explorator francez, Comandantul Charcot. Explorator prin vocaţie, cu o adevarată pasiune pentru navigatie, Jean - Baptiste Charcot este una dintre figurile emblematice ale expediţiilor polare franceze”, au explicat reprezentanţii Ponant.

„Suntem extrem de mândri să fim parte a realizării navei Le Comandant Charcot. Am pus la punct soluţii tehnice şi comerciale speciale pentru acest proiect de prestigiu, care demonstrează capabilitatea noastră de a livra pentru provocări noi şi dificile. Nu va fi doar o navă de croazieră şi de cercetare, ci şi un punct de referinţă în privinţa respectării mediului înconjurător”, a declarat Bogdan Grecu, directorul general al companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.