Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tacâmurile de unică folosință, fabricate din plastic, vor fi interzise în Anglia

romaniaresponsabila.ro
plastic

Puțini dintre noi își pot imagina o ieșire în oraș la un food court fără a lua masa cu ajutorul tacâmurilor de plastic. Iată însă că tot ceea ce era normal devine încet, încet, ilegal.

Articolele de unică folosință, precum furculițele, lingurile, farfuriile și tăvile din plastic, vor fi interzise în Anglia, au confirmat reprezentanții Guvernului. Nu este clar când va intra în vigoare interdicția privind comercializarea tacâmurilor de unică folosință, dar aceasta urmează unor măsuri similare luate de Scoția și Țara Galilor. Militanții au salutat interdicția, dar au solicitat o strategie mai amplă de reducere a plasticului.

Conform cifrelor guvernamentale, în Anglia sunt folosite anual 1,1 miliarde de farfurii de unică folosință și peste patru miliarde de furculițe și linguri de plastic. Deșeurile din plastic nu se descompun și pot rămâne la groapa de gunoi timp de mulți ani. Confirmarea acestei măsuri din partea Departamentului pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (Defra) vine în urma unei lungi consultări. Decizia va fi publicată sâmbătă, 14 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.