Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taifunul Cimaron se îndreaptă spre insula Hokkaido după ce a lovit vestul Japoniei

NASA
uragan

Taifunul Cimaron, care a lovit joi vestul Japoniei unde a provocat rănirea a peste zece persoane şi a perturbat traficul, a ajuns vineri dimineaţa în Marea Japoniei şi se îndreaptă spre nord, către insula Hokkaido, informează agenţia Kyodo.

Ploile torenţiale au cauzat întreruperi în furnizarea energiei electrice care au afectat circa 138.000 de gospodării din centrul şi vestul ţării, iar 60 de aeronave care trebuiau să decoleze sau să aterizeze vineri dimineaţa în prefecturile Osaka şi Aichi au rămas la sol.

Deşi prognozele indică o slăbire în intensitate a taifunului care ar putea fi retrogradat până vineri noaptea la nivel de ciclon extratropical, agenţia meteorologică japoneză a îndemnat populaţia să rămână în alertă deoarece ploile torenţiale, rafalele de vânt şi alunecările de teren ar putea continua în zonele deja afectate.

După ce a atins zona de uscat joi noaptea, taifunul Cimaron a provocat ploi torenţiale în cantităţi de 136 milimetri pe oră pe aeroportul Kobe şi în prefectura Hyogo. Râul Kumano din prefectura Wakayama a ieşit din matcă.

Cel puţin 13 persoane au fost rănite după ce au fost trântite la pământ de rafalele puternice de vânt, potrivit Agenţiei pentru intervenţii în caz de incendii şi dezastre. În Hyogo, cinci autovehicule, printre care şi o maşină de transport marfă, au fost răsturnate de vânt pe podul Akashi Kaikyo care face legătura între insulele Honshu şi Awaji, trei persoane fiind spitalizate în urma acestor evenimente.

În cadrul unei şedinţe desfăşurată la sediul Agenţiei de intervenţie în caz de dezastre, premierul Shinzo Abe a solicitat "vigilenţă" din partea responsabililor pentru a limita pagubele produse de creşterea nivelului râurilor şi de alunecările de teren. "Ploile torenţiale vor continua inclusiv în regiunile prin care taifunul a trecut. Solicit în continuare vigilenţă faţă de creşterea râurilor şi de alunecările de teren", a declarat prim-ministrul.

Potrivit prognozelor, în următoarele 24 de ore sunt aşteptate precipitaţii abundente în regiunea Tokai din centrul Japoniei şi în Hokkaido.

În zonele afectate de inundaţiile din iulie, autorităţile i-au sfătuit pe locuitorii să-şi părăsească casele ca măsură de precauţie. În prefectura Okayama, locuitorii au stivuit saci de nisip pentru a preveni inundaţiile viitoare, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni.

Japonia este lovită în fiecare an de circa jumătate din cele 20 de taifunuri formate în Asia. Înainte de Cimaron, ciclonul Soulik a adus săptămâna aceasta ploi abundente în sud-vestul arhipelagului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.