Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taifunul Hagibis a făcut prăpăd în Japonia: 26 de oameni au murit în timpul urgiei

Taifunul Hagibis

Cel puţin 26 de persoane au murit în urma trecerii devastatoare a taifunului Hagibis pe teritoriul Japoniei, unde s-au înregistrat ploi de o intensitate fără precedent şi inundaţii catastrofale, relatează AFP, citând presa japoneză, potrivit news.ro.

Peste 100.000 de salvatori depun eforturi pentru a ajunge la oamenii care au rămas blocaţi după ce ploile torenţiale au dus la alunecări de teren şi la revărsarea râurilor.

Guvernul a anunţat un bilanţ de 14 morţi şi 11 dispăruţi, însă presa japoneză scrie că au murit cel puţin 26 de persoane şi că cel puţin 15 oameni sunt dispăruţi.

Citește și: O celebră jurnalistă șterge pe jos cu Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă:’În locul unei analfabete nu poți pune un bețiv! Asta oricât de mut și de orb ai fi!’

Râurile s-au revărsat în peste zece zone, inclusiv la Nagano, unde casele au fost inundate până la etaj. Armata şi pompierii au evacuate supravieţuitorii de pe acoperişuri şi din balcoane. La Iwaki, o acţiune de salvare s-a încheiat tragic: o femeie a murit căzând în timp ce se încerca evacuarea sa.

Sute de persoane au fost evacuate dintr-un azil de bătrâni la Kawagoe, la nord-vest de Tokyo, clădirea fiind inundată până la ultimul etaj.

Trupurile celor decedaţi în urma trecerii taifunului au fost scoase din locuinţe şi maşini inundate, din râuri şi din clădiri îngropate după alunecări de pământ.

Duminică, peste 100.000 de gospodării încă nu aveau curent electric şi 135.000 de oameni se aflau în adăposturile autorităţilor.

Taifunul Hagibis este unul dintre cele mai puternice care au lovit vreodată Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.