Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taifunul Khanun: Un mort şi peste 200.000 de locuinţe fără electricitate în arhipelagul Okinawa (video/foto)

EPA
furtuna taifun

Taifunul Khanun: Un mort şi peste 200.000 de locuinţe fără electricitate în arhipelagul Okinawa

Peste 200.000 de locuinţe au rămas fără electricitate miercuri dimineaţă în arhipelagul Okinawa, în sudul Japoniei, după trecerea puternicului taifun Khanun, care a provocat moartea unei persoane, a anunţat postul public de televiziune NHK, relatează AFP şi Reuters, informează Agerpres.

Descris ca fiind "foarte puternic" de către Agenţia de Meteorologie din Japonia (JMA), taifunul a fost însoţit de rafale de vânt cu o viteză de până la 180 km/h. El se îndreaptă în direcţia vest-nord-vest, către estul Chinei, unde ar trebui să atingă uscatul la sfârşitul acestei săptămâni.

Potrivit companiei de electricitate locale Okinawa Electric Power, circa 213.000 de locuinţe, sau aproximativ o treime din totalul locuinţelor din Okinawa, nu aveau curent electric miercuri dimineaţa.

Până acum au fost raportate un deces şi 11 persoane rănite. Un bărbat în vârstă de 90 de ani a murit după ce a fost prins marţi seara sub un garaj care s-a prăbuşit, probabil din cauza vânturilor puternice, a anunţat Agenţia pentru gestionarea dezastrelor.

Aproape 700.000 de locuitori din prefectura Okinawa, o populară destinaţie turistică situată la circa 1.600 de km sud-vest de capitala Japoniei Tokyo, au primit ordin de evacuare.

JMA a avertizat, de asemenea, cu privire la riscul de inundaţii şi alunecări de teren în anumite părţi ale principalei insule din Okinawa.

Potrivit NHK, peste 400 de zboruri au fost anulate miercuri, afectând peste 65.000 de pasageri.

Numeroşi turişti au rămas blocaţi de marţi pe aeroportul din Naha, centrul administrativ al prefecturii Okinawa. "Nu am putut găsi un hotel şi nu ştim când vom putea rezerva un zbor pentru plecare", a declarat o turistă pentru cotidianul local Okinawa Times.

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.