Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taifunul Mindulle a LOVIT Japonia: 61 de VICTIME / FOTO & VIDEO

twitter.com
taifun japonia

Taifunul Mindulle, al nouălea din Asia în acest sezon, a provocat pagube în partea de est a Japoniei, soldându-se cu decesul unei persoane şi cu rănirea altor 60 de persoane, potrivit canalului media public NHK, citat de agenţia France Presse (AFP), informează agerpres.ro

Sosit luni dimineaţa în sud-estul Japoniei, acest ciclon tropical s-a îndreptat apoi spre nord-estul arhipelagului, traversând Tokyo şi împrejurimile sale. 

În cele opt prefecturi afectate, inclusiv capitala, s-au înregistrat inundaţii iar autorităţile temându-se de efectele acestora şi ale unor posibile alunecări de teren au recomandat, ca o măsura de precauţie, evacuarea a peste o jumătate de milion de persoane din locuinţele lor. 

O femeie de 58 de ani, a murit în Sagamihara (suburbiile sudice ale capitalei Tokyo), a anunţat NHK şi, de asemenea, au fost rănite 25 de persoane în Chiba, 16 în Ibaraki, 8 în Kanagawa, 6 în Saitama şi 3 în Tokyo.

Transporturile au fost grav perturbate luni, peste 500 de zboruri fiind anulate, iar unele trenuri rămăseseră încă pe loc marţi dimineaţa, în timp ce taifunul a ajuns în insula Hokkaido, unde a continuat să deverseze cantităţi mari de apă. 

Această regiune din nordul îndepartat al arhipelagului mai fusese traversată înainte de un alt taifun cu ploi abundente. 

Taifunul Mindulle a creat, de asemenea, nelinişte în regiunea Fukushima. 

La Fukushima Daiichi, devastat de tsunami-ul din martie 2011, nivelurile de radioactivitate din fose au crescut datorită potopului de apă care a drenat substanţele contaminate, a menţionat într-un e-mail operatorul centralei nucleare de la Fukushima, Tokyo Electric Power (Tepco). 

Între 20 şi 30 de taifunuri traversează în fiecare an Asia, aproximativ jumătate dintre acestea afectând Japonia, menţionează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.