Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taifunul Mindulle a lovit vineri coasta de est a Japoniei provocând întreruperi ale curentului electric şi suspendarea a peste o sută de zboruri

scitechdaily.com
Taifunul Chanthu uragan

Taifunul Mindulle, însoţit de ploi torenţiale şi rafale puternice de vânt, a lovit vineri coasta de est a Japoniei provocând întreruperi ale curentului electric şi suspendarea a peste o sută de zboruri, relatează EFE, citat de agerpres.

Taifunul cu numărul 16 din acest sezon în Oceanul Pacific, calificat drept "foarte puternic" de Agenţia de Meteorologie din Japonia (JMA), a atins vineri dimineaţă uscatul în Japonia, în dreptul insulelor Izu, la sud de Tokyo, şi a prefecturii Chiba, din estul capitalei nipone.



Se prevede ca taifunul să provoace în cursul zilei precipitaţii de până la 120 de milimetri la Izu şi în regiunea Kanto, (de care aparţine Tokyo), precum şi rafale de vânt de peste 100 de kilometri pe oră.

Aceste condiţii extreme au afectat reţeaua de electricitate în unele puncte, lăsând fără curent peste 1.600 de gospodării în Izu, 6.200 în Chiba şi peste 1.000 în regiunea învecinată Ibaraki, potrivit informaţiilor televiziunii de stat NHK.



Au fost de asemenea suspendate 120 de zboruri locale cu aterizări sau plecări, de pe aeroportului tokyot Haneda, şi au fost afectate orarele liniilor ferate ce fac legătura între capitală şi prefecturile Chiba şi Ibaraki, înregistrând numeroase întârzieri şi suspendări ale unor trenuri, potrivit companiei feroviare nipone.

JMA a avertizat asupra riscului unor alunecări de teren, revărsări ale râurilor şi valuri puternice, care pot ajunge până la 11 metri înălţime în zonele de coastă.

Autorităţile japoneze au semnalat că deocamdată nu s-au înregistrat victime şi nici pagube materiale semnificative, dar au avertizat populaţia să fie precaută, deoarece taifunul va continua să avanseze de-a lungul coastei, spre nord-est, în cursul zilei de sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.