Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwan va încerca o strategie de convieţuire cu virusul SARS-CoV-2

AstraZeneca
covid 19

Ministrul Sănătăţii din Taiwan a declarat joi că insula va înceta să încerce menţinerea ratei de infectare cu coronavirus la zero şi se va concentra asupra celor mai grave cazuri, favorizând în cele din urmă o strategie de convieţuire cu virusul, informează AFP.

Întrebat joi în timpul unei sesiuni parlamentare dacă Taiwanul se află într-o "fază de tranziţie" către convieţuirea cu virusul, ministrul Sănătăţii, Chen Shih-chung, a răspuns: "Da, putem spune acest lucru".

"Nu ne vom opri drumul spre deschidere, este direcţia noastră, însă vom menţine o gestionare eficientă. Accentul este pus acum pe atenuarea daunelor", a spus oficialul, potrivit Agerpres.ro.

Declaraţiile lui Chen Shih-chung au venit la o zi după ce preşedintele Tsai Ing-wen a făcut apel la calm şi încredere în capacitatea insulei de a face faţă creşterii numărului de cazuri de COVID-19 din regiune.

"Datorită vaccinării a utilizării bine direcţionate a resurselor medicale, ne urmărim obiectivul de a atenua daunele (asupra sănătăţii) asigurând în acelaşi timp sănătatea economiei noastre", a scris ea pe Twitter miercuri.

Numărul cazurilor de COVID-19 din Taiwan a început să crească din nou, însă conducătorii din Taiwan au subliniat că acum trebuie să se urmeze exemplul altor ţări care au adoptat iniţial o strategie zero COVID-19, iar în prezent îşi ridică restricţiile, precum Singapore, Australia şi Noua Zeelandă.

Joi, numărul cazurilor de pe insulă a ajuns la 382, un record de la începutul anului.

Însă, Taiwanul înregistrează rate scăzute de vaccinare în rândul populaţiei sale. 79% dintre locuitori au primit două doze şi doar 51% au primit doza de rapel.

Ratele de vaccinare pentru persoanele în vârstă sunt, de asemenea, scăzute.

În urma deciziei, China - şi centrul său financiar Hong Kong - rămâne singura economie majoră care îşi menţine strategia zero COVID-19, izolând-o şi mai mult pe scena internaţională, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.