Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul a efectuat exerciţii militare de 'anihilare a inamicului la țărm', pe fondul intensificării acţiunilor Beijingului

Operation World
Taiwan

Forţele armate taiwaneze au întreprins joi cinci exerciţii de 'anihilare a inamicului la ţărm', înaintea manevrelor principale anuale din această lună şi în contextul intensificării activităţilor militare ale Beijingului în apropierea acestei insule pe care China o consideră parte a teritoriului său, transmite Reuters.

Exerciţiile au avut loc pe coasta vestică, în zona sensibilă a Strâmtorii Taiwan, şi au simulat respingerea unei tentative de debarcare a unor forţe inamice, a comunicat Ministerul Apărării, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Economistul Mircea Coșea, despre planul de relansare economică al PNL: E ca o carte de telefon

Au fost implicate cel mai modern tip de avion de luptă al forţelor taiwaneze, F-16V, elicoptere de atac Apache, tancuri şi artilerie, care au tras cu muniţie reală.

Exerciţiile au avut ca scop să crească eficienţa armatei în 'anihilarea inamicului la ţărm' şi în lupta 'de-a lungul liniei de coastă' pentru oprirea unei invazii inamice, a precizat ministerul.

Taiwanul va desfăşura în această lună manevrele anuale Han Kuang, amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și: Guvernul a modificat regulile din starea de alertă! Ce măsuri se vor lua

Armata taiwaneză este bine instruită şi echipată, mai ales cu armament american, iar preşedinta Tsai Ing-wen a făcut din întărirea capacităţii de apărare a insulei o prioritate a mandatului început în 2016.

Totuşi, în faţa sa stă o armată chineză din ce în ce mai mare şi mai de temut, care trece prin propriul program de modernizare, ce prevede dotarea cu avioane 'invizibile', portavioane şi rachete antisateliţi.

Taiwanul s-a plâns în ultimele luni că patrule aviatice chineze s-au apropiat şi uneori au intrat în spaţiul său aerian.

În aprilie, o flotă chineză condusă de primul portavion al ţării a trecut prin apropierea Taiwanului.

Taiwan are din 1949 un guvern independent, însă China consideră această insulă parte a teritoriului său.

Tot joi, un înalt responsabil guvernamental le-a recomandat taiwanezilor să evite tranzitul nenecesar sau deplasările în Hong Kong, Macau sau China continentală după intrarea în vigoare a legii securităţii naţionale în Hong Kong, impusă de Beijing.

Consulatul de facto al Taiwanului în Hong Kong va continua să funcţioneze, a precizat Chiu Chui-Cheng, responsabil adjunct al Consiliul pentru Afaceri Continentale (principala agenţie guvernamentală taiwaneză pentru relaţia cu Beijingul), numind noua lege drept 'cea mai scandaloasă din istorie'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.