Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tal Silberstein, unul dintre miliardarii anchetați pentru spionarea lui Kovesi, a fost arestat în Israel

Tal Silberstein a fost arestat în Israel. Acesta a devenit cunoscut în România, după ce a bubuit scandalul în care Black Cube ar fi spionat-o pe Laura Codruța Kovesi. Pe numele lui Silberstein, instanțele din România au emis un mandat de arestare, dar ulterior acesta a fost anulat în instanța superioară, anunță Antena 3.

Alături de Silberstein a fost arestat și Beny Steinmetz, unul dintre cei mai bogați oameni din lume și el implicat în dosarul care viza spionarea Laurei Codruța Kovesi.

Silberstein este fost ofiţer israelian şi fostul consultant politic al premierilor Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu şi al preşedintelui Traian Băsescu.

Patru cetăţeni israelieni sunt cercetaţi de DIICOT pentru spionarea comunicaţiilor şi tentativa de a compromite imaginea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Doi dintre suspecţi au fost arestaţi deja în România, iar ceilalţi doi, foşti ofiţeri de informaţii ai Mossad, au înfiinţat o firmă privată de spionaj în cadrul căreia a lucrat şi fostul director al spionajului israelian, Meir Dagan. Miliardarii Benny Steinmetz, Tal Silberstein şi Elan Schwartzenberg sunt cei mai cunoscuţi oameni de afaceri evrei anchetaţi de DNA.

De asemenea, numele lui Tal Silberstein este legat de dosarul în care Remus Truică, prinţul Paul şi alte 20 de persoane, între care trei cetăţeni israelieni, sunt acuzaţi de fapte de corupţie privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.

Tal Silberstein este licenţiat în inginerie la Universitatea din Tel Aviv şi a obţinut un master în filozofie de la aceeaşi instituţie.

Israelianul are în spate o carieră bogată de consultant politic.

Consultantul politic israelian a început să lucreze pentru politicienii din România în 2001, la început cu Traian Băsescu.

Tal Silberstein a avut primul contract în România pentru Traian Băsescu şi PD, în 2001.

Între 2008 şi 2009, Silberstein era deja implicat în afacerile retrocedărilor ilegale prin intermediul firmei pe care acesta o controla. Mai exact, mai multe terenuri şi clădiri din Snagov şi Bucureşti, retrocedate către Prinţul Paul, au fost vândute către firma ofiţerului israelian. Ulterior, proprietăţile au fost revândute către Remus Truică şi Sorin Roşca Stănescu, spun procurorii DIICOT.

Începând cu anul 2006, societatea de avocatură a încheiat un contract de asistenţă juridică cu S.C. RECIPLIA S.R.L. reprezentată de Truică Remus şi Tal Silberstein, pentru revendicarea unor bunuri imobile şi mobile asupra cărora Prinţul Paul de România avea drepturi în patrimoniul său. Tal Silberstein coordona proiectul S.C. RECIPLIA S.R.L., care era însoţit şi de Truică Remus fără a putea preciza natura relaţiilor dintre aceştia.

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.