Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii au capturat un elicopter al Republicii Moldova

talibani

Talibanii din Afganistan au capturat un elicopter al Republicii Moldova. Un elicopter de tip MI-17 al unei companii aeriene private din Republica Moldova, cu 21 de persoane la bord, a fost capturat marţi seara de talibani în Afganistan, anunţă agenţiile de presă de la Chişinău.

Elicopterul aparţinea companiei Valan International Cargo Charter, care efectua zboruri în Afganistan conform unui contract cu guvernul SUA.

Aparatul de zbor a fost forţat să aterizeze într-o regiune controlată de talibani. Trei persoane au murit, iar alte 18 au fost luate ostatice.

Unul din cei trei membri ai echipajului - doi piloţi şi inginerul tehnic, toţi cetăţeni moldoveni - a fost ucis, a declarat miercuri dimineaţă premierul moldovean interimar Gheorghe Brega.

Potrivit Autorităţii Aeronautice Civile de la Chişinău, elicopterul a efectuat o aterizare de urgenţă la 25 km nord de Maymana, în nordul Afganistanului, în timpul unui zbor pe ruta Mazar-i-Sharif - Shaheen - Maymana.

Premierul interimar de la Chişinău a convocat miercuri dimineaţă o reuniune de urgenţă în legătură cu incidentul din Afganistan, se arată într-un comunicat al guvernului moldovean, citat de Radio Chişinău.

La şedinţă au fost invitaţi ministrul afacerilor externe şi integrării europene şi vicepremier, Natalia Gherman, miniştrii în exerciţiu al afacerilor interne, Oleg Balan, şi al Apărării, Anatol Şalaru, directorul serviciului de informaţii (SIS), Mihai Bălan, şi un reprezentant al Autorităţii Aeronautice Civile, anunţă Agerpres.

MAE de la Chişinău a anunţat că a dat instrucţiuni Misiunii Permanente a Republicii Moldova pe lângă ONU să obţină, în regim de urgenţă, de la Misiunea ONU de menţinere a păcii în Afganistan informaţii oficiale cu privire la cei trei cetăţeni moldoveni, membri ai echipajului elicopterului capturat în această ţară.

În acelaşi timp, agenţia de presă Reuters relatează miercuri că forţele de securitate afgane au lansat o operaţiune pentru eliberarea a 18 persoane capturate de talibani după ce un elicopter al unei ţări străine, de tip MI-17, a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă în nordul provinciei Faryab, pe teritoriul controlat de insurgenţi.

'Insurgenţii au atacat (elicopterul) şi doi soldaţi şi un membru al echipajului au fost ucişi, iar 18 persoane au fost capturate', indică Ministerul afgan al Apărării în comunicatul citat, fără să ofere precizări cu privire la ţara căreia îi aparţine elicopterul sau naţionalitatea ostaticilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.