Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii au ras tot în urma americanilor: peste 200 de înalți ofițeri au fost asasinați

nst.com
talibani

Peste 200 de oficiali şi membri ai armatei din Afganistan au fost uciși de când talibanii au preluat  controlul, indică un raport ONU.

Peste 200 de membri ai fostei armate, ai forțelor de ordine și ai guvernului din Afganistan au fost uciși de când talibanii au preluat controlul, a anunțat marți misiunea ONU în Afganistan, în ciuda unei "amnistii generale" pentru vechii inamici, informează Reuters, potrivit Rador.

Cum au procedat

Potrivit unui raport al misiunii, s-au înregistrat cel puțin 218 crime extrajudiciare cu legături cu talibanii de la preluarea puterii în Afganistan, la jumătatea anului 2021, până în iunie.

"În majoritatea cazurilor, indivizii au fost reținuți de forțele de securitate de facto, adesea pentru scurt timp, înainte de a fi uciși", a declarat Misiunea de Asistență a ONU în Afganistan (UNAMA).

Ce spun talibanii

Ministerul Afacerilor Externe condus de talibani a declarat, ca răspuns la raportul UNAMA, că nu a primit rapoarte cu privire la niciun caz de nerespectare a ordinelor și că orice caz care se presupune că ar fi putut să aibă loc va fi investigat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.