Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii au salutat decizia lui Donald Trump de a retrage trupele americane din Afganistan până de Crăciun

talibani

Talibanii au salutat joi un mesaj al preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, în care acesta a scris că trupele americane ar trebui retrase din Afganistan înainte de Crăciun, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat emis joi, talibanii au numit postarea lui Trump pe Twitter un 'pas pozitiv', menţionându-şi angajamentul faţă de punerea în aplicare a acordului semnat în februarie cu Statele Unite.

Trump a scris miercuri că 'numărul mic rămas' de forţe americane în Afganistan ar trebui să revină în Statele Unite înainte de Crăciun, dar nu a dat alte detalii.

Citește și: BREAKING - RECORD de cazuri noi de Covid-19, în ultimele 24 de ore: 2958

În urma acestui mesaj, însă fără a face referire directă la el, Ministerul afgan al Apărării a emis un comunicat video în care afirmă că deţine 'capacitatea de a respinge atacurile inamicului pe tot teritoriul ţării'.

Acordul semnat la 29 februarie prevede o retragere graduală în termen de 14 luni a tuturor forţelor NATO din Afganistan, în schimbul acceptării de către talibani a începerii de discuţii cu guvernul de la Kabul.

De la semnarea acordului, talibanii nu au mai ucis soldaţi din forţele internaţionale, dar şi-au intensificat atacurile împotriva trupelor afgane.

Luptele continuă în ţară, talibanii continuând să respingă o încetare a focului cu guvernul de la Kabul în pofida începerii negocierilor de pace la 12 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.