Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii câştiga tot mai mult teren în Afganistan. Al treilea punct strategic capturat în ultimele trei zile

talibani

Insurgenţi talibani au preluat controlul în centrul unui district din provincia Paktia, sud-estul Afganistanului, a afirmat marţi un oficial afgan, fiind al treilea centru al unui district afgan cucerit în ultimele trei zile, relatează DPA, potrivit agerpres.

Centrul districtului Jani Khel a fost cucerit de insurgenţi talibani după ore de schimburi de focuri intense cu forţele afgane, marţi dimineaţă, a afirmat Sardar Khan Malangzoi, şeful consiliului provincial pentru Paktia.

Citeşte şi: Boris Johnson la momentul adevărului: Brexitul nu înseamnă RETRAGEREA Marii Britanii din lume

Insurgenţi talibani au atacat luni puncte de control din câteva direcţii şi în cele din urmă au reuşit să preia controlul asupra centrului districtului, a afirmat Malangzoi.

'Talibanii au ars casa guvernatorului districtului, sediul poliţiei şi clădirea în care se afla o clinică', a precizat Malangzoi.

Ambele părţi au suferit pierderi grele de luni, când au început luptele, a adăugat Malangzoi.

Totuşi, purtătorul de cuvânt al comandantului poliţiei locale, Sardar Wali Tabasum, a afirmat că forţele de securitate afgane luptă încă împotriva insurgenţilor în centrul districtului.

'Centrul districtului se află încă sub controlul forţelor de securitate afgane, dar există teamă de capitulare deoarece au loc confruntări', a adăugat Tabasum.

Citeşte şi: Alba-neagra poloneză. Preşedintele Duda S-A RĂZGÂNDIT şi a promulgat o lege de reformare a justiţiei

Zabihullah Mujahid, purtător de cuvânt al talibanilor, a afirmat că luptători talibani au preluat controlul asupra districtului şi a atribuit numeroase victime forţelor de securitate afgane.

În ultimele zile, militanţi talibani şi-au intensificat atacurile în districte din provinciile Kunduz şi Baghlan, în nordul ţării, Badakhshan, în nord-est, Faryab, în nord, Ghor, în centru, şi Helmand şi Kandahar, în sud.

Duminică, insurgenţi talibani au preluat controlul în districtul Taywara din provincia Badghis (nord-vest) şi în districtul Kohistan, din provincia Faryab.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.