Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii împiedică funcționarii din instituțiile publice să revină la lucru

talibani

Funcţionarii au fost împiedicaţi de talibani să revină la lucru în instituţiile publice sâmbătă, când în Afganistan se reia săptămâna de muncă, au indicat mai mulţi dintre ei pentru France Presse, potrivit Agerpres.

'Am fost la biroul meu în această dimineaţă, dar talibanul care era la intrare mi-a spus că nu a primit ordin să redeschidă', a declarat Hamdullah, un funcţionar din Kabul. 'Ne-au spus să ne uităm la televizor sau să ascultăm la radio anunţul privind reluarea lucrului', a adăugat el pentru AFP.

'Talibanii au închis toate străzile până la minister. Nu permit nimănui să intre în clădire', a relatat un angajat al Ministerului de Externe. 'Unul din ei mi-a spus să aştept până la numirea noului ministru şi a directorilor săi', a afirmat el.

'Ne-au trimis acasă', a confirmat un funcţionar al primăriei din Kabul. 'Venisem cu multe speranţe, dar am plecat dezamăgit'.

De când talibanii au preluat puterea la 15 august, instituţiile guvernamentale, băncile, birourile de paşapoarte, şcolile şi universităţile au rămas în mare parte închise. Doar câteva firme private de telecomunicaţii au funcţionat în ultimele zile.

Talibanii nu au format încă un guvern după ce au cucerit ţara cu o viteză uluitoare şi au preluat fără opoziţie capitala.

După prăbuşirea guvernului, una din preocupările principale ale afganilor este să primească în continuare un salariu, ceea ce pare imposibil fără o menţinere a activităţii.

Majoritatea străzilor din Kabul erau pustii sâmbătă, cu excepţia posturilor de control ale talibanilor, a patrulelor lor şi a arterelor care duc spre aeroport, unde mii de afgani încearcă să fugă din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.