Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii interzic femeilor afgane să lucreze pentru ONU la nivel naţional

TOLO.news
talibani

Talibanii au emis un "ordin" prin care se interzice femeilor afgane angajate de ONU, până acum ferite de astfel de restricţii, să lucreze oriunde în Afganistan, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al ONU, denunţând o decizie "inacceptabilă şi sincer de neconceput", relatează AFP.

Misiunea Naţiunilor Unite în ţară (Manua) a indicat în cursul zilei că angajatele afgane ale ONU, scutite până acum de acest tip de măsuri restrictive, au fost împiedicate să lucreze în provincia Nangarhar, estul Afganistanului.

"Ni s-a spus prin diferite canale că interdicţia se aplică întregii ţării", a spus Stéphane Dujarric, în timp ce misiunea Naţiunilor Unite în ţară a indicat în cursul zilei ca angajatele ONU au fost împiedicate să lucreze într-un provincie din estul ţării.

Afganistanul se confruntă cu una dintre cele mai grave crize umanitare de pe planetă: mai mult de jumătate din cei 38 de milioane de locuitori se confruntă cu insecuritate alimentară acută şi trei milioane de copii sunt expuşi riscului de malnutriţie, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.