Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tamil Nadu îşi închide frontierele cu celelalte state indiene pentru a încetini propagarea epidemiei de coronavirus

Narendra Modi

Tamil Nadu, situat în sudul Indiei, a luat vineri decizia excepţională de a închide frontierele sale interne cu celelalte state indiene vecine de teama pandemiei de COVID-19, relatează AFP preluat de agerpres.

Guvernul din Tamil Nadu a închis frontierele cu Kerala, Karnataka şi Andhra Pradesh, care au înregistrat un număr crescând de cazuri de contaminare cu noul coronavirus (peste 40 de cazuri până în prezent pentru cele trei).

Această măsură va fi aplicată cel puţin până la 31 martie şi numai "mărfurile esenţiale" şi autovehiculele guvernamentale vor fi autorizate să intre în Tamil Nadu, după ce "toţi pasagerii vor fi controlaţi", a făcut cunoscut guvernul statului într-un comunicat.

Potrivit unor responsabili indieni, este pentru prima dată în istoria recentă a Indiei când un stat al federaţiei adoptă o astfel de măsură, în timp ce la nivel naţional India şi-a închis deja frontierele terestre şi a interzis aterizarea zborurilor internaţionale pe teritoriul său pentru o săptămână începând de duminică.

Premierul Narendra Mori a lansat joi un apel la izolare la domiciliu duminică în întreaga Indie, ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, ca "experiment" şi "simbol" în lupta împotriva pandemiei.

India a înregistrat oficial 220 de cazuri confirmate de coronavirus şi patru morţi, dar experţii suspectează că numărul bolnavilor este în bună măsură subestimat din cauza volumului redus de teste realizate.

Şcolile, muzeele şi monumentele sunt închise în numeroase state ale Indiei, ţară izolată aproape complet de restul lumii. Cu câteva excepţii, străinii nu mai pot intra pe teritoriul indian şi niciun zbor comercial internaţional regulat nu va primi permisiunea să aterizeze în India începând cu 22 martie timp de o săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.