Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânăr de 17 ani, din Dolj, prins la volanul unei maşini furate: Poliţiştii au folosit armamentul din dotare pentru a-l opri

AJC.com
foc de arma, pistol

Un tânăr de 17 ani, din comuna Giurgiţa, judeţul Dolj, a fost depistat, vineri, la volanul unui autoturism furat, iar pentru prinderea lui poliţiştii au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă, potrivit Agerpres.

Potrivit IPJ Dolj, acesta este bănuit şi că ar fi comis mai multe furturi din autoturisme.

"În această dimineaţă, în jurul orei 4,00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, care era condus pe strada Brestei, din Craiova, fără a avea montate plăcuţele de înmatriculare. Întrucât conducătorul autoturismului nu a oprit la semnal, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia până pe strada Alexandru cel Bun, unde a lovit un stâlp de iluminat public. Cel în cauză a abandonat autoturismul şi a luat-o la fugă, poliţiştii executând trei focuri de arma, în plan vertical, pentru prinderea acestuia. Astfel, cel în cauză a fost prins şi identificat în persoana unui tânăr de 17 ani, din Giurgiţa, acesta fiind condus la sediul Biroului Rutier Craiova, pentru continuarea cercetărilor", precizează IPJ Dolj.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit ca autoturismul pe care tânărul îl conducea fusese sustras din parcarea unui bloc din cartierul craiovean Brazda lui Novac.

De asemenea, în interiorul autoturismului sustras, poliţiştii au găsit mai multe bunuri pe care cel în cauza le-ar fi sustras din alte autoturisme parcate în aceeaşi zonă. Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul ar fi folosit o şurubelniţă pentru a sparge geamurile laterale de la alte două autoturisme, aflate în aceeaşi parcare. Dintr-una dintre maşini, acesta ar fi sustras un sistem electronic de navigaţie, iar din cealaltă un compresor auto, găsind totodată, în compartimentul portierei o cheie de la o altă maşină, parcată în apropiere, cheia respectivă aparţinând autoturismului la volanul căruia fusese depistat în trafic tânărul în cauză.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere. Cercetările au fost preluate de poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, cel în cauza fiind bănuit şi de comiterea infracţiunilor de furt din autoturisme, comise în ultima perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.