Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânăr de 22 de ani, judecat pentru că pregătea un atac cu bombă de Anul Nou la Helsinki

tribunal-1

Un tânăr de 22 de ani a fost adus joi în faţa instanţei de judecată în Finlanda pentru că se pregătea să comită un atac cu bombă ce viza străini şi musulmani în seara de Anul Nou, în 2018, în capitala finlandeză Helsinki, informează AFP.

Parchetul a cerut o pedeapsă cu închisoarea împotriva tânărului care, potrivit actului de acuzare, a pregătit explozive artizanale şi "planuri detaliate" pentru a face să explodeze o bombă în timpul festivităţilor de Anul Nou din centrul Helsinki.

"De asemenea, acuzatul a încărcat pe Internet documente ce conţin instrucţiuni pentru fabricarea de bombe", potrivit tribunalului.

În timpul audierilor, el şi-a motivat proiectul de atac împotriva "musulmanilor şi străinilor" afirmând că vrea o singură "cultură europeană" în Europa, fără alte culturi şi religii coexistente, potrivit actului de acuzare.

Însoţit de un translator rus, el a compărut joi îmbrăcat într-un hanorac negru, cu capul pe jumătate ras. Justiţia finlandeză nu a dat publicităţii nici numele, nici naţionalitatea lui.

Tânărul a negat faptele care îi sunt reproşate, dar a recunoscut fabricarea de explozivi. De asemenea, el a recunoscut că a discutat despre un proiect de atentat cu bombă împreună cu un coleg de muncă, în timp ce era beat.

Acest coleg a informat poliţia, ceea ce a dus la arestarea acuzatului în octombrie 2018, potrivit cotidianului Iltalehti.

Bărbatul riscă până la patru ani de închisoare. Verdictul este aşteptat pentru sfârşitul lui februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.