Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânăr din Alba care se sustrăgea unor cercetări, prins de poliţişti: a părăsit carantina când a săvârşit infracţiunile

Un tânăr din Blaj care se sustrăgea cercetărilor într-un dosar de furt şi distrugere a fost depistat şi reţinut vineri de poliţişti, care au constatat, totodată, că în noaptea în care ar fi săvârşit infracţiunile, avea obligaţia de a nu părăsi domiciliul unde era carantinat, anunță Agerpres.

Anterior, a fost reţinut şi un tânăr de 22 de ani, tot din Blaj.

Potrivit IPJ Alba, în noaptea de 12/13 mai, cei doi tineri ar fi pătruns, fără drept, în locuinţa unui cetăţean din Blaj, de unde ar fi sustras diferite bunuri (ceasuri, parfumuri, aparatură electrocasnică şi electrică), precum şi cheile unui autoturism, parcat în curtea imobilului.

"Ulterior, cei doi ar fi sustras şi condus autoturismul, pe ruta Blaj - Alba Iulia şi retur, cu toate că nu deţin permis de conducere, împrejurare în care, pe raza municipiului Blaj, ar fi acroşat două autoturisme, din care un taxi, din interiorul căruia ar fi sustras aparatul de taxat", se menţionează într-un comunicat transmis AGERPRES.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a celor doi, poliţiştii din Blaj, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, au efectuat cinci percheziţii, la imobilele de domiciliu şi alte trei locaţii, folosite de cei doi în activitatea infracţională, ocazie cu care au fost identificate o parte din bunurile sustrase, precum şi articole vestimentare folosite în timpul săvârşirii faptelor.

Prejudiciul, care a fost evaluat la 30.000 de lei, a fost recuperat în proporţie de aproape 50%.

Iniţial, a fost prins doar tânărul de 22 de ani.

În cursul serii de vineri, poliţiştii din Blaj l-au depistat şi reţinut şi pe tânărul de 24 de ani care se sustrăgea cercetărilor.

Faţă de acesta, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, în baza Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, după ce au constatat faptul că, în noaptea în care ar fi săvârşit infracţiunile, avea obligaţia de a nu părăsi domiciliul unde era carantinat.

Pe numele lor au fost emise vineri mandate de arestare preventivă, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.