Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânăr din Louisiana, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru incendierea a trei biserici ale afro-americanilor

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Un tânăr american alb a fost condamnat luni la 25 de ani de închisoare de un tribunal federal din oraşul Lafayette, statul Louisiana, după ce s-a recunoscut vinovat de incendierea a trei biserici ale afro-americanilor, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Judecătorul federal Robert Summerhays l-a condamnat pe Holden Matthews la 25 de ani de detenţie, din care se vor scădea 18 luni deja executate.

Matthews a recunoscut că a incendiat trei biserici frecventate în special de afro-americani şi a pledat vinovat în februarie la toate capetele de acuzare.

Judecătorul l-a mai condamnat la plata unor despăgubiri de circa 2,7 milioane de dolari către cele trei biserici baptiste pe care Matthews le-a incendiat în interval de zece zile în 2019, între 26 martie şi 4 aprilie.

Ana Birchall exultă după ce Klaus Iohannis a semnat decretul: 'Am obținut o mare victorie. ATENȚIE DOMNILOR PUNGAȘI'

Matthews a fost arestat şi inculpat pentru trei capete de acuzare de incendiere a unor clădiri religioase şi trei acuzaţii de crime motivate ură.

La momentul respectiv, autorităţile au afirmat că tânărul avea o 'relaţie cu un tip de muzică denumit black metal', un subgen extrem al heavy metal. Black metal a mai fost asociat cu incendieri de biserici în alte părţi ale lumii, au menţionat autorităţile.

În sentinţa pronunţată luni, judecătorul a spus că, chiar dacă faptele lui Matthews nu au avut motivaţii rasiale, ele au readus temeri ale unui 'timp întunecat din istorie', referindu-se la perioada în care biserici ale afro-americanilor erau incendiate de adepţi ai supremaţiei albilor în timpul mişcării pentru drepturi civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.