Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânăra care și-a împușcat în cap prietenul polițist a fost condamnată

istockphoto.com
justiție decizie tribunal

Tânăra care în 2018 l-a împuşcat în cap pe prietenul ei poliţist la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SSCO) şi acesta a murit la spital, a fost condamnată de magistraţii de la Tribunalul Olt la o pedeapsă de şase ani de închisoare, la plata unor daune materiale de 260.000 de euro către copii poliţistului și să le plătească acestora o prestaţie periodică lunară de 1.500 de lei până când copiii vor termina studiile, potrivit soluţiei pe scurt postată pe portalul instanţei. Soluţia, pronunţată de Tribunalul Olt, poate fi atacată cu apel.

Tânăra a susţinut în faţa procurorilor că a considerat că pistolul ar fi fost descărcat.

Femeia a mai fost obligată şi la plata a aproape 130.000 de lei către Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, unde poliţistul a fost spitalizat timp de peste trei luni, în perioada ianuarie - mai 2018.

Un poliţist în vârstă de 38 de ani, din Slatina, ofiţer în cadrul SCCO Olt, a fost împuşcat în cap, în ianuarie 2018, în locuinţa lui, cu pistolul personal deţinut legal. Persoana care l-a împuşcat, o tânără de 28 de ani, era prietena bărbatului şi s-a rănit la o mână în timpul aceluiaşi incident. Anchetatorii au spus că poliţistul s-ar fi aflat cu spatele la femeie atunci când aceasta a descărcat arma, iar glonţul a penetrat mâna tinerei şi apoi calota craniană a bărbatului. După ce a fost împuşcat, poliţistul a fost transportat în stare gravă la spital, unde a decedat câteva luni mai târziu.

Anchetatorii au susţinut că femeia ar fi apăsat pe trăgaci în mod conştient şi voluntar, având cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea să mai fie gloanţe în armă.

Potrivit procurorilor, schimbarea încadrării juridice a fost determinată "de ansamblul materialului probator administrat în cauză, până în acest moment procesual, şi care relevă că inculpata G.A. a acţionat trăgaciul în mod conştient, voluntar, deşi în momentele imediat premergătoare fuseseră ejectate 3 tuburi cartuş din pistol, astfel încât avea cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanţe în armă".

Anchetatorii au considerat că femeia a prevăzut rezultatul faptei sale, deşi nu l-a urmărit, "a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârşind infracţiunea, cu intenţie indirectă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.