Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânărul care a a dat cel mai mare atac cibernetic din istoria Germaniei a fost foarte precaut: Ce a făcut după ce a publicate SECRETELE Angelei Merkel

hacker

Hackerul care a scandalizat clasa politică din Germania prin publicarea de informaţii personale zilnic în decembrie a făcut mari eforturi să îşi ascundă urmele, au declarat joi oficiali într-o comisie parlamentară care examinează cazul, relatează DPA.

Tânărul de 20 de ani pus sub acuzare - care a fost arestat duminică şi apoi eliberat luni după ce şi-a recunoscut fapta - ar fi învăţat tehnici informatice şi ar fi accesat şi dezvăluit informaţii personale ale unor indivizi pentru a protesta împotriva unor declaraţii publice pe care aceştia le-au făcut şi pe care el le-a considerat deranjante, scrie agerpres.ro.

Citește și: Important! Toți clienții RCS&RDS sunt vizați! Ce modificări vor apărea de azi, 10 ianuarie

Suspectul şi-a şters hardul de 32 de ori şi a aruncat calculatorul pe care l-a folosit să publice informaţiile, a spus Holger Muench, şeful poliţiei federale germane, la întâlnirea cu uşile închise din cadrul comisiei parlamentare.

Ministrul de interne, Horst Seehofer, a fost de asemenea prezent la întâlnire. El a fost întrebat cât de sigure sunt autorităţile că suspectul a acţionat singur, aşa cum a spus acesta în arest.

Citește și: Olguța Vasilescu nu se lasă! Răspunsul dur pe care i l-a adresat șefului statului

O agenţie federală, Biroul Federal pentru Securitatea Informaţiilor (BSI), a fost criticată pentru că a ştiut de unele scurgeri de date din decembrie, dar nu a dezvăluit informaţia. Majoritatea oficialilor au aflat de actul de piraterie la 4 ianuarie.

Oficialii chemaţi la audieri în comisie au fost întrebaţi dacă au acţionat suficient în a-i informa pe cei afectaţi - printre care politicieni, jurnalişti şi celebrităţi - că numerele lor de telefon şi transcrierile conversaţiilor lor online au fost făcute publice.

Citește și: Atenție, șoferi! Acestea sunt principalele noutăți pe care trebuie să le știți .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.