Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânărul craiovean care a transformat o Dacia 1300 într-o limuzină, renunţă la facultatea în Anglia, din cauza COVID

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Mihnea, tânărul craiovean care a transformat o Dacia 1300 într-o limuzină, renunţă la facultatea în Anglia, din cauza COVID. Voia să-şi vândă maşina pentru a avea bani în UK. Mihnea a fost admis la cinci facultăţi din Marea Britanie, dar renunţă la studiile în străinătate, potrivit Mediafax.

Din cauza coronavirusului, Mihnea ar trebui să plătească în UK 9250 lire pe an, taxă la facultate, dar ar face cursuri doar online.

Mihnea a fost admis şi la Politehnică, în Bucureşti, iar acum va păstra şi Dacia 1300 pe care voia să o vândă pentru a avea bani în Anglia.

Mihnea este unul dintre cei peste 9 000 de tineri români care au fost admişi, anul acesta, la universităţi din Marea Britanie. A fost acceptat la cinci facultăţi. A reuşit să-şi crească punctajul la dosarul de admitere după ce a transformat bătrâna Dacia 1300, a bunicului, într-o maşină a viitorului. Plănuia să vândă maşina pentru a avea bani în Anglia.

Citește și: Dialog spumos între avocata lui Liviu Dragnea și Marian Ceaușescu: ‘Nu fugiți!’, ‘Eu nu fug, plec!’

Acum, Mihnea renunţă la studiile în străinătate. Reprezentanţii facultăţii l-au anunţat că, din cauza pandemiei, cursurile vor fi doar online. Va trebui să plătească, însă, toate taxele care se ridică la peste 9.000 de lire pe an.

„Nu vom avea activităţi care să implice grupuri de studenţi. Totul se va ţine online, din cămin.(...) M-am gândit că ar fi mai potrivit să aleg facultatea, măcar licenţa, în România, la Bucureşti. E şi mai aproape şi de casă şi nu sunt costurile atât de ridicate. În Anglia, taxa e de 9250 de lire pe an, doar facultatea. De la 6 000 de lire în sus, căminul”, spune Mihnea, adăugând: „Dacă rămân în România, automat, nu mai vând nici maşina. Nu-mi dau proiectul”.

„Am mari temeri că mulţi dintre profesorii cu vocaţie sau tinerii promiţători se pierd în promiscuitatea sistemului românesc de educaţie. Am speranţa că, în învăţământul occidental, asemenea accidente sunt mai puţin probabile”, declară mama acestuia, Mariana Dinică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.