Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânărul surprins de o avalanşă în Bucegi, căutat de salvamontişti din Prahova şi Hunedoara, dar şi de alpinişti

someseanul.ro
salvamont

Tânărul din Bucureşti care a fost surprins de o avalanşă în Munţii Bucegi este căutat marţi, pentru a patra zi consecutiv, de către salvamontiştii din Prahova, dar şi de salvatori montani din Hunedoara şi de alpinişti, potrivit NEWS.RO.

Citeşte şi: Norica Nicolai vine cu explicaţii NEAŞTEPTATE privind mazilirea lui Tudose: 'Bătălia cu statul paralel nu e uşoară...'

Aproximativ 30 de salvamontişti şi mai mulţi alpinişti participă, marţi, la căutarea lui Daniel Rusu, tânărul surprins de o avalanşă, sâmbătă, pe Valea Coştilei din Masivul Bucegi.

Opt salvamontişti din Hunedoara participă la acţiunea de marţi, după ce, luni, salvatori montani din Argeş şi Gorj au intervenit cu câini antrenaţi pentru depistarea victimelor în avalanşă, a declarat şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

Acţiunile s-au desfăşurat în condiţii deosebit de grele, vântul făcând ca temperatura resimţită să fie de minus 26 de grade Celsius.

În urma căutărilor au fost descoperite doar elemente de echipament. Toate cele trei echipaje canine au indicat acelaşi loc, dar adâncimea până la care s-a ajuns cu săpătura nu a dus la găsirea victimei.

Chiar dacă zăpada căzută în ultimele 24 de ore nu depăşeşte 10-20 de centimetri, suprafeţele mari de curgere de pe versanţi către zonele de căutare pe care s-a acumulat această zăpadă , menţin riscul ridicat de producere de noi avalanşe.

Pentru a nu expune salvatorii la un risc suplimentar sau alte persoane la un risc inutil, în zona de căutare şi în cea de protecţie v-a fi permis accesul doar al participanţilor la acţiunea de căutare din partea structurilor Salvamont.

Daniel Rusu a fost surprins de o avalanşă, sâmbătă după-amaiză, în timp ce se afla cu alţi patru turişti în Masivul Bucegi, prietenii tânărului scăpând nevătămaţi.

În seara zilei de sâmbătă, salvatorii au găsit mai multe obiecte care aparţin tânărului, între care casa, găsită spartă, şi rucsacul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.