Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tănase Stamule (PNL): Marcel Ciolacu a fost certat cu școala și nu dă doi bani pe profesori

FABIZ - ASE
Tănase Stamule

Liberalul Tănase Stamule susține că premierul Marcel Ciolacu încearcă să saboteze creșterea salariilor profesorilor, asta pentru că a fost ”certat cu școala și nu dă doi bani pe dascăli”.

”Deși parte a pactului pentru educație, prin care s-a promis creșterea cu aproximativ 2000 de lei a salariului pentru profesori începând cu 1 ianuarie 2024, premierul Ciolacu sabotează pe toate canalele această promisiune.

Primul pas pe care l-a făcut cu mâna preaeducaților Budăi și Bucura-Oprescu, cele două minuni socialiste de la Ministerul Muncii a fost sabotarea legii salarizării unice. În numele creșterii nesustenabile a pensiilor a sacrificat toți ceilalți angajați la stat, amânând prin extensiile sale finalizarea legii.

Al doilea pas este propunerea de doar 5% creștere salarială propusă de la cancelaria primului ministru profesorilor pentru 2024. Această creștere este de fapt o tăiere a salariilor, fiindcă nu acoperă nici măcar inflația din 2023.

Al treilea pas este aruncarea bombei cu creșterea pensiilor, împotriva intereselor tuturor celorlalte categorii de bugetari, mai ales ale cadrelor didactice.

Un premier responsabil echilibrează ponderat toate problemele din sistem și nu rezolvă una crescând alta.

Privind CV-ul educațional al premierului Ciolacu, ne dăm seama imediat că a fost întotdeauna certat cu școala și că nu dă doi bani pe dascălii României. Problema pe fond este că la vârful palatului Victoria s-a copt o strategie politică prin care dascălii sunt profund dezavantajați, afectând astfel generațiile viitoare ale României.”, scrie Tănase Stamule.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.