Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tănase Stamule: Primăria Sectorului 1 a fost condusă de oamenii lui Vanghelie; Daniel Tudorache a fost o marionetă

arhiva personala
Tanase Stamule

Consilierul economic al premierului Ludovic Orban atacă dur conducerea Primăriei Sectorului 1. El susține în partea II a unui interviu că cea mai bogată primărie de sector din Capitală e condusă de fapt din umbră de Marian Vanghelie:

Nu ratați nicio ocazie să îl atacați pe primarul Sectorului 1, din postura de candidat la primăria acestui sector sau din cea de prim-vicepreședinte al PNL Sector 1. Ce îi reproșați mai exact dincolo de diferendele politice ?

Îi reproșez exact ce îi reproșează cei mai mulți dintre locuitorii acestui sector : că nu a făcut absolut nimic pentru comunitate și că a aruncat cu bani publici în stânga și în dreapta, pentru a îndestula clanurile mafiote din jurul partidului. Acum, la final de mandat, își justifică incompetența și lipsa de rezultate, atacând fosta conducere liberală a sectorului și găsind vinovați imaginari. Din păcate, deși are un buget îndestulător, acest sector a fost mai prost administrat decât Sectorul 5 pe vremea lui Marian Vanghelie.

De unde asemănarea cu Vanghelie? La ce vă referiți ?

Comparația nu este deloc întâmplătoare. Pentru cine nu știe, Primăria Sectorului 1 este condusă de oamenii lui fostului primar psd-ist Marian Vanghelie, condamnat penal pentru fapte de corupție. Daniel ”Vanghelie” Tudorache, primarul invizibil, este doar o marionetă. Să mă explic : mai multe direcții importante din Primăria Sector 1 sunt conduse de oamenii de casă ai fostului primar de la Sectorul 5 : Cosmin Fodoroiu -  copilul de suflet al lui Marian Vanghelie - este șef peste investiții la Primăria Sectorului 1, Romeo Clinciu, fost inspector școlar la Sectorul 5, este acum directorul Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice de la Sectorul 1. Înțelegem, acum, de ce școlile din sector arată cum arată – adică spoite și cârpite din loc în loc – pentru că școala nu a fost niciodată o prioritate în Sectorul 5 și nici asistența medicală! De altfel, chiar și lucrările de reabilitare din multe unități de învățământ din sector sunt făcute de firmele de casă ale fostului edil de la Sectorul 5. De asemenea, fosta directoare economică de la Sectorul 5, Maria Eftimie, este director economic la 1. In fine, Bogdan Mihăilescu, fost consilier local la Sectorul 5, a fost timp de trei ani directorul Centrului cultural din Sectorul 1. Pare o glumă, dar din păcate, situația este atât de gravă, încât nu poate să stârnească decât îngrijorare. Această mutare a cadrelor de partid, dintr-un loc într-altul, doar cu scopul sifonării banului public, este patentată de PSD de anii de zile. Este o practică care trebuie să înceteze imediat. Nu mai putem continua, furându-ne căciula unii altora.

Primarul spune că toate proiectele serioase îi sunt sabotate în Consiliul Local de consilierii liberali și useriști ?

Acest primar acționează după formula ”hoțul strigă hoții”! PSD, prin șantaj, a avut chiar majoritate în Consiliul Local. Niciun singur proiect important sau anunțat de primarul Tudorache nu a fost realizat : spitalul de urgență Sfântul Vasile cel Nou – licitații lansate, dar fără studiu de impact și fără o fundamentare bugetară, sală polivalentă – declarație dată uitării, străzi asfaltate ca la Viena – nici gând, locuințe pentru tineri și medici, panouri fotovoltaice pe blocuri. Și lista promisiunilor deșarte poate continua…. În schimb, da, certific : primarul a plantat gazon în plină iarnă, a spălat trotuarele din centru, uitând să deszăpezească străzile când a fost cazul, mai bine de o lună locuitorii din Sectorul 1 au stat fără apă caldă la robinet, în sector există, în continuare, străzi pe pământ și fără canalizare, PUZ-ul pregătit de ”Vanghelie” Tudorache și ai lui prevede construirea de blocuri în Pădurea Băneasa, ”degenerare” urbană, în loc de regenerare urbană…

Dacă veți candida la Primăria Sectorului 1, dumneavoastră ce măsuri vreți să luați ?

În ce mă privește, consider că sunt patru priorități ce trebuie avute în vedere: lupta împotriva corupției din administrație și reconstruirea încrederii cetățenilor în serviciile publice, digitalizarea serviciilor oferite de primărie, pentru simplificarea interacțiunii dintre stat și cetățean, respectiv operatorul economic, atragerea de investiții capabile să ajute la dezvoltarea sectorului prin crearea locuri de muncă și prin contribuții la bugetul local care să ne permită să reparăm străzi, să facem parcări, să amenajăm spații verzi pentru reducerea poluării și a zgomotului. În fine, o altă direcție vizează realizarea de parteneriate cu mediul economic și mediul academic pentru crearea de hub-uri de dezvoltare antreprenorială și hub-uri tehnologice, care să faciliteze identificarea de soluții cheie pentru comunitate. Desigur, o condiție obligatorie este profesionalizarea corpului de funcționari publici cu responsabilități în construirea de programe pentru comunitate. Nu trebuie să inventăm roata. Trebuie doar să fim consecvenți, să punem în aplicare legea și să ne dorim să facem din acest sector locul unde să ne placă să trăim, să muncim și să ne creștem copiii. Până la puterea executivă sau la cea legislativă, primarul este primul responsabil pentru calitatea vieții cetățenilor dintr-o comunitate.

Asta nu a înțeles Daniel ”Vanghelie” Tudorache și acoliții lui, care au pus umărul la distrugerea acestui sector.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.