Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanczos Barna: 'Într-o lună şi jumătate-două luni de zile, vom pune la dispoziţia beneficiarilor peste un miliard şi jumătate de euro prin PNRR'

Inquam Photos / Octav Ganea
tanczos barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că luna aceasta vor fi lansate două sesiuni de depunere de proiecte finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Este vorba despre finanţări pentru insule digitalizate de colectare a deşeurilor şi platforme de colectare a deşeurilor voluminoase. În octombrie se lansează apelul de proiecte privind împăduririle, finanţat tot prin PNRR, conform news.ro.

”Într-o lună şi jumătate-două luni de zile, vom pune la dispoziţia beneficiarilor peste un miliard şi jumătate de euro prin PNRR. Avem sesiunile de depuneri de cereri de finanţare pregătite. Mâine, la ora 10:00, începe sesiunea pentru insulele digitalizate - acele insule cu cinci fracţii de deşeuri pentru oraşe. Peste două săptămâni aproximativ, pe 22 (septembrie – n.r.), la ora 12:00 începe sesiunea pentru centrele de aport voluntar pentru deşeurile voluminoase, acolo toate primăriile sunt eligibile şi pot veni să construiască acele platforme unde putem să ducem molozul, cauciucurile şi toate deşeurile voluminoase”, a anunţat ministrul Mediului, miercuri seară, la Digi 24.

Potrivit ministrului, în cursul lunii viitoare va fi lansat programul privind împăduriri prin fonduri din PNRR. Vor fi împădurite 56.000 de hectare de terenuri, finanţarea cheltuielilor de înfiinţare a pădurilor fiind asigurată sută la sută de către autorităţi, iar timp de 20 de ani după înfiinţare proprietarii vor primi o primă de 456 de euro pe hectar, sumă similară subvenţiilor din agricultură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.