Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanczos Barna: Sute de oameni au protestat la Băile Tuşnad. Ursul provoacă daune zilnice şi pune în pericol viaţa umană, iar oraşul a pierdut sume semnificative

ziarharghita.ro
Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, le-a mulţumit, sâmbătă, localnicilor din Băile Tuşnad care susţin proiectul care vizează intervenţia de urgenţă în cazul urşilor agresivi din localităţi. ”Sute de oameni au protestat la Băile Tuşnad, încercând să atragă atenţia asupra prezenţei constante a urşilor în localitate”, a transmis ministrul, precizând că ursul provoacă daune zilnice şi pune în pericol viaţa umană, iar oraşul a pierdut sume semnificative.

”Sute de oameni au protestat ieri la Băile Tuşnad, încercând să atragă, astfel, atenţia autorităţilor asupra prezenţei constante a urşilor în localitate. La Băile Tuşnad, ursul provoacă daune zilnice şi pune în pericol viaţa umană, iar oraşul a pierdut sume semnificative, deoarece turiştii nu mai vizitează zona de frica atacurilor urşilor”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, ministrul Mediului.

Acesta le-a mulţumit oamenilor care susţin proiectul care vizează intervenţia de urgenţă în cazul urşilor agresivi din localităţi.

”Aş dori să le mulţumesc oamenilor că susţin proiectul legislativ care va permite intervenţia imediată în cazul în care ursul se află în localitate. Sper că-l vom putea aplica cât mai curând posibil, astfel încât nu numai oamenii să fie în siguranţă, dar să poată să-şi revină şi turismul din Băile Tuşnad, grav afectat în ultimă perioadă”, a mai transmis ministrul.

Zilnic, în Băile Tuşnad este semnalată prezenţa urşilor, fiind făcute numeroase apeluri la 112 din acest motiv.

Doar până sâmbătă la prânz, ISU Harghita a transmis patru mesaje de avrtizare pentru a anunţa przenţa urşilor în mai multe localităţi: 2 avertizări RO-Alert pentru Băile Tuşnad, una pentru Topliţa şi 1 pentru Bilbor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.