DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Tanczos Barna va participa la Consiliul de Mediu de la Luxemburg

ziarharghita.ro
Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, va participa miercuri la Consiliul de Mediu, care va avea loc la Luxemburg, evenimentul fiind organizat sub egida Preşedinţiei slovene a Consiliului UE, anunţă ministerul de resort.

Pe agenda reuniunii se află subiecte precum: Pachetul Fit for 55, comunicarea privind noua Strategie UE în domeniul pădurilor pentru 2030 şi pregătirea negocierilor pentru COP26 UNFCCC, potrivit agerpres.ro.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Consiliului European, în cadrul reuniunii se va desfăşura un schimb de opinii cu privire la pachetul legislativ "Pregătiţi pentru 55" (Fit for 55), care a fost prezentat de Comisie în luna iulie. Pachetul legislativ "Pregătiţi pentru 55" este un set de propuneri de revizuire şi actualizare a legislaţiei UE şi de punere în aplicare a unor noi iniţiative cu scopul de a alinia politicile UE în domeniul climei şi al energiei la obiectivul UE de realizare a neutralităţii climatice până în 2050, precum şi la obiectivul său de reducere a emisiilor nete de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990.

Miniştrii vor discuta în special despre: revizuirea sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii, revizuirea unui regulament privind reducerea anuală obligatorie a emisiilor de gaze cu efect de seră de către statele membre în perioada 2021-2030, revizuirea unui regulament cu privire la includerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a absorbţiilor rezultate din activităţi legate de exploatarea terenurilor, schimbarea destinaţiei terenurilor şi silvicultură, revizuirea unui regulament de stabilire a standardelor de performanţă privind emisiile de CO2 pentru autoturismele noi şi pentru vehiculele utilitare uşoare noi şi despre un regulament de instituire a unui fond pentru atenuarea impactului social al acţiunilor climatice.

Miniştrii vor urmări să aprobe concluziile privind pregătirile pentru Conferinţa Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26), care va avea loc la Glasgow, în Regatul Unit, în perioada 31 octombrie - 12 noiembrie 2021.

La solicitarea Poloniei, a Greciei şi a Spaniei, sprijinite de o serie de delegaţii, miniştrii vor discuta despre creşterea preţurilor la energie în Europa.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.