Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara care a învins pandemia - Care este primul stat liber de coronavirus din Europa

Forbes
COVID coronavirus

Statul Muntenegru nu mai avea, duminică, pe teritoriul său nicio persoană confirmată ca fiind infectată cu coronavirusul SARS-CoV-2, devenind astfel prima ţară din Europa liberă de coronavirus, la 68 de zile după ce a înregistrat primul său caz de COVID-19, arată datele Institutului de sănătate naţională al Muntenegrului (IJZ), citate luni de agenţia croată de presă HINA potrivit Agerpres.

În Muntenegru nu au mai fost înregistrate cazuri noi de contaminare timp de 20 de zile consecutiv.

Potrivit institutului, în cele 24 de ore precedente au fost prelucrate 140 de teste şi niciunul nu a ieşit pozitiv. Aşadar, în momentul de faţă Muntenegrul nu are cazuri active de infectare cu noul coronavirus, a conchis instituţia.

Citește și: Cum a intrat coronavirusul în România - Datele oficiale arată că sute de mii de români întorşi în ţară au fentat carantina şi izolarea

Autorităţile sanitare din ţară au afirmat anterior că epidemia va fi declarată încheiată când nu se vor mai înregistra cazuri noi timp de 28 de zile.

Muntenegru a fost ultima ţară din Europa care a confirmat existenţa unui caz de COVID-19, la 17 martie. De atunci, în micul stat ex-iugoslav cu 630.000 de locuitori au fost confirmate 324 de cazuri de contaminare, 315 vindecări şi nouă decese.

În cele 70 de zile de izolare, un număr de 1768 de persoane au fost amendate pentru încălcarea măsurilor de protecţie şi s-au plătit 106.000 de euro către organizaţii umanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.