Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara din Europa care a anunțat că se ÎNCHIDE TOTAL până la încetarea pandemiei: Restricțiile au fost extinse

pandemie

Şcolile, cafenelele, restaurantele şi alte spaţii publice din Albania vor rămâne închise şi restricţiile privind activitatea socială şi economică vor rămâne în vigoare până la încetarea epidemiei de coronavirus, a declarat miercuri ministrul albanez al Sănătăţii, Ogerta Manastirliu, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Ordinul extinde efectiv măsuri intrate în vigoare de la mijlocul lunii martie şi care urmau să fie puse în aplicare până la 3 aprilie.

Citește și: Tăriceanu îi dă sfaturi premierului: În acest complex expozițional se poate organiza cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă

Ministerul Sănătăţii a anunţat 16 noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce creşte la 259 totalul cazurilor în acest mic stat balcanic cu 2,8 milioane de locuitori. Dintre aceste 259 de cazuri, 79 sunt în spital şi patru necesită asistenţă pentru respiraţie. Numărul deceselor a ajuns la 15.

''Epidemiologii noştri lucrează intens pentru a depista contactele cazurilor pozitive şi pentru a sparge lanţul de transmitere a infecţiei'', a declarat specialistul în sănătate Silva Bino.

Mai mult de jumătate dintre cazurile confirmate sunt în capitala Tirana şi vârsta medie a celor care au murit este de 50 de ani, a adăugat ea.

Citește și: Victor Ponta a răbufnit: Este 1 Aprilie – și mincinoșii de la PNL iar prostesc oamenii

''Vestea bună este că în ultimele 24 de ore, 15 pacienţi s-au recuperat, crescând la 67 numărul de persoane care s-au vindecat de COVID-19'', a precizat Bino, referindu-se la boala cauzată de noul coronavirus.

Albania are legături economice strânse cu Italia, cea mai afectată ţară din lume şi unde numărul deceselor a ajuns la 12.428. Aproximativ 400.000 de albanezi trăiesc şi lucrează în Italia, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.