Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara din UE care își bagă fostul președinte în PUȘCĂRIE: E acuzat de fraudă fiscală

andrej_kiska_jpg

Poliţia slovacă l-a acuzat pe fostul preşedinte Andrej Kiska de fraudă fiscală, caz care zguduie scena politică din Slovacia înaintea alegerilor parlamentare din luna februarie, transmite Reuters.

Poliţia îl bănuieşte pe Andrej Kiska, care este în prezent unul dintre liderii opoziţiei, de nereguli în finanţarea campaniei dinaintea alegerilor din 2014, când a devenit preşedinte al Slovaciei. El ar putea fi condamnat la o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare dacă acest caz va fi adus în faţa tribunalului şi Kiska va fi găsit vinovat, informează agerpres.ro.

Citește și: Vor avea românii mai multe zile libere de sărbători?

''Frauda este legată de intrarea unor chitanţe fiscale pentru campania alegerilor prezidenţiale în registrele companiei lui Kiska deşi aceste activităţi nu făceau parte din afacerile companiei'', a explicat poliţia slovacă.

Andrej Kiska respinge toate acuzaţiile. El a făcut plăţi pentru campania electorală prin intermediul firmei sale, KTAG.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu, scandalizată!

Firma a solicitat o rambursare de taxe în valoare de 146.000 de euro care nu a fost aprobată de autoritatea fiscală, care ulterior i-a impus companiei respective taxe suplimentare şi penalităţi de zeci de mii de euro.

Poliţia financiară a verificat de două ori în ultimii ani registrele fiscale ale companiei, fără a face vreo acuzaţie ulterioară. A treia investigaţie a fost lansată în acest an.

Citește și: Ludovic Orban: A fi sau a nu fi modest?

Acuzaţiile la adresa lui Kiska au fost formulate la o zi după ce fostul premier Robert Fico a fost inculpat pentru incitare la ură rasială. Andrej Kiska, vechi rival al lui Fico pe care l-a învins în alegerile prezidenţiale, afirmase că se aşteaptă să i se aducă acuzaţii în cadrul luptei politice duse de Robert Fico contra sa.

Kiska este liderul unui nou partid, numit Za Ludi (Pentru oameni), care se plasează pe poziţia a doua în sondaje în perspectiva alegerilor din 29 februarie. Partidul lui Robert Fico, SMER, rămâne principala formaţiune politică slovacă, sprijinul electoratului fiind de aproximativ 20%.

Citește și: Vor avea românii mai multe zile libere de sărbători? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.