Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara europeană care renunță la purtarea obligatorie a măştii de protecție începând cu 1 iulie, cu excepția capitalei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam masca

Republica Cehă va ridica purtarea obligatorie a măştii de protecţie împotriva propagării noului coronavirus începând cu 1 iulie, cu excepţia capitalei, a anunţat joi ministrul sănătăţii ceh, citat de AFP.

Introdusă la 19 martie, obligativitatea unei protecţii faciale care să acopere gura şi nasul i-a determinat pe cehi să-şi confecţioneze măştile la domiciliu, în contextul unei grave penurii a acestui echipament de bază în această ţară de 10,7 milioane de locuitori, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Iohannis participă la reuniunea Parteneriatului Estic. Ce mesaj vrea să transmită președintele

"Obligaţia generală de a purta mască facială va fi abandonată la 1 iulie 2020... cu excepţia regiunilor în care situaţia epidemiologică este mai puţin bună", a declarat ministrul sănătăţii, Adam Vojtech.

Măştile vor fi în continuare obligatorii în magazine şi în transportul în comun la Praga, a cărei primărie tocmai a fost paralizată, un viceprimar fiind testat pozitiv pentru COVID-19.

De asemenea, măştile vor fi necesare în districtul Karvina, în nord-estul ţării, unde aproape 500 de persoane legate de mina de cărbune din Darkov au fost recent testate pozitiv.

Până în prezent, Republica Cehă a raportat 10.176 de cazuri confirmate de COVID-19, între care 333 de decese.

Citește și: Impozitarea pensiilor speciale a fost adoptată de Parlament: cum se va aplica noua taxă specială și cine este vizat

Plafonul pentru adunările publice se modifică de la 500 la 1.000 de participanţi de la 22 iunie, a declarat Vojtech.

Cel mult 5.000 de suporteri dispersaţi în cinci sectoare distincte ale unui stadion vor putea să asiste la meciurile de fotbal sau la evenimente similare, potrivit autorităţilor.

Tot din 22 iunie vor fi eliminate restricţiile de acces în piscine sau în grădinile zoologice, precum şi regulile de distanţare socială în muzee, galerii de artă şi castele.

De la 1 iulie s-ar putea redeschide cluburile de noapte, iar barurile şi restaurantele vor putea să funcţioneze după ora 23:00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.