Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara noastră are 25 de infectați cu Omicron, 72% vaccinați COMPLET: DOI din ei au dat FLIT DSP

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează marţi că, până la data de 26 decembrie, au fost confirmate în România 25 de cazuri COVID cu varianta Omicron.

Potrivit INSP, 76% (19 cazuri) au avut istoric de călătorie în: Africa de Sud (7), Nigeria (3), Marea Britanie (4), Belgia (1), Olanda (1), RD Congo (1), Spania (1), Tanzania (1). Două cazuri au avut legătură epidemiologică cu caz COVID-19, din care unul confirmat cu varianta Omicron. De asemenea, două cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menţionată, iar alte două cazuri nu au răspuns apelului telefonic de la DSP. Dintre cele 25 de cazuri confirmate cu varianta Omicron, 18 (72%) fuseseră vaccinate, toate cu schemă de vaccinare completă, scrie Mediafax.

Citește și: Monica Pop a IZBUCNIT: Testarea în masă era mai IEFTINĂ ca tratamentul în ATI. Vaccinații răspândesc boala

"Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecţie a cazurilor de COVID-19 pentru secvenţiere este vaccinarea, aşa încât proporţia de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Omicron nu reflectă situaţia din populaţia generală, ci dintr-un grup selectat. Intervalul dintre data finalizării schemei complete de vaccinare şi data recoltării probei a fost de 65 - 325 de zile, cu o medie de 205 zile şi o mediană de 206 zile", precizează INSP. Conform sursei citate, nu a fost înregistrat în România niciun deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron.

Până la data de 26 decembrie, au fost raportate la INSP - CNSCBT un număr de 7.891 de secvenţieri, din care 97 în săptămâna 20 - 26 decembrie.

Cele 97 de secvenţieri din ultima săptămână au fost raportate de Institutul 'Cantacuzino' (50) şi Institutul "Matei Balş" (47). Au fost confirmate până în prezent 7.285 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care: 1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma, 5.504 cazuri cu varianta Delta şi 25 cu Omicron. Până la data de 26 decembrie, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 92%. Totodată, până la data de 26 decembrie, au fost confirmate 5.504 cazuri COVID cu varianta Delta, din care 87 în ultima săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.