Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Târg cu meşteri şi anticari, în weekend, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

mesteri populari

Târgul cu meşteri şi anticari, Moşii de Arhangheli, va avea loc de vineri până duminică în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, potrivit news.ro.

În fiecare dintre cele trei zile, de la ora 10.00 la 18.00, cincizeci de meşteri, anticari şi artişti vor prezenta obiecte din ceramică, ţesături, icoane, podoabe şi obiecte din lemn.

Vor fi disponibile de asemenea produse gastronomice.

Citește și: DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

Sâmbătă, înainte de Hranghel, se fac moşi. De Hranghel, fiecare om trebuie să aprindă o lumânare care îi va fi „lumina de veci“ în lumea de dincolo. Finii merg cu colăcei la naşi. Se amestecă berbecii cu oile. În acest scop se face turta areţilor (berbecilor) care se aruncă între oi. Dacă ea cade cu faţa în sus, oilor le va merge bine. Se serbează „cu desăvârşit nelucru“.

Preţul biletului de acces la târg: adulţi - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi şi studenţi, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor - 2 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.