Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Târg de Crăciun la Castel' la Muzeul Memorial 'B.P. Haşdeu' din Câmpina

VKontacte
craciunul pe stil vechi

Muzeul Memorial "B.P. Haşdeu" găzduieşte, în curtea din spatele Castelului "Iulia Haşdeu" din Câmpina, până pe 17 decembrie, târgul tematic "Târg de Crăciun la Castel".

Potrivit unui comunicat al organizatorului evenimentului, târgul este organizat "cu intenţia de a prezenta şi promova artişti locali din Câmpina şi din împrejurimi".

"'Târg de Crăciun la Castel' este o noutate pentru Câmpina şi mai ales pentru cei obişnuiţi să se întâmple...mai nimic la Muzeul Memorial "B.P. Haşdeu" găzduit din 1965 de Castelul 'Iulia Hasdeu'. De aici şi uimirea unor vizitatori pentru care 'Castelul de pe Câmpiniţa' avea o altă...aură mai sumbră. Ce îmi doresc eu este să înţeleagă toată lumea că acesta este un loc viu, al întregii comunităţi, că este deschis în primul rând copiilor şi tinerilor care vor să afle mai multe despre familia Haşdeu şi despre contribuţia membrilor săi la cultura naţională", a declarat, pentru AGERPRES, Aura Dobre, director al Muzeului Memorial "B.P. Haşdeu" Câmpina.

La târgul deschis doar în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 10,00 - 18,00, până pe 17 decembrie, sunt prezenţi aproximativ 20 de artizani locali

Pe parcursul evenimentului vor fi susţinute şi o serie de ateliere demonstrative. Sâmbătă, Loredana Clinci din Valea Doftanei va explica modul în care a făcut ornamentele cusute pentru bradul de Crăciun, iar duminică Valentina Mihăilescu va face o demonstraţie despre felul în care se pot turna lumânările artizanale din ulei de soia.

La târg vor fi prezenţi şi copii de la Şcoala Gimnazială din Scorţeni, care vor confecţiona, singuri sau ajutaţi de profesorii lor, mici obiecte artizanale pe care le vor vinde la târg pe 16 septembrie, iar din fondurile obţinute vor cumpăra copaci pe care îi vor planta la primăvară. O parte din bani vor fi pentru sprijinirea altor colegi de şcoală care au probleme cu prezenţa lui Moş Crăciun la ei în familie, a precizat Aura Dobre

De la târg nu vor lipsi colindătorii, mici sau mari, din localităţile din jurul Câmpinei, precum şi o serie de alte momente artistice surpriză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.