Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Târgul de Crăciun de la Oradea se va deschide joi seară

VKontacte
craciunul pe stil vechi

Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, va aprinde, joi seară, instalaţiile luminoase specifice sărbătorilor de iarnă şi va da startul Târgului de Crăciun amenajat în Piaţa Unirii, a anunţat, miercuri, Primăria.

Orădenii sunt aşteptaţi joi seară, de la ora 18,00, lângă imensul brad de Crăciun din Piaţa Unirii, unde are loc şi tradiţionalul Târg de iarnă ce se va desfăşura în perioada 30 noiembrie - 26 decembrie. Iluminatul de sărbători va înfrumuseţa oraşul până în ajun de Bobotează, potrivit Agerpres.

Luminile se vor aprinde în toată zona centrală, începând din perimetrul desfăşurării Târgului de Crăciun, clădirea Primăriei Oradea, Podul Sf. Ladislau, Piaţa Ferdinand şi strada Republicii, urmând ca apoi decorul luminos de sărbători să poată fi admirat în tot oraşul.

Iluminatul de sărbători a fost realizat pe bulevardele şi străzile mai importante din municipiu, la toate intrările şi ieşirile din oraş, pe principalele artere de circulaţie, pe poduri, în parcuri, în zonele pietonale, precum şi în cele trei noi piaţete din cartierele Ioşia, Rogerius şi Nufărul.

În ceea ce priveşte Târgul de Crăciun, pe lângă decorul de poveste, Piaţa Unirii va fi gazda unei roţi panoramice, precum şi a unei zone cu food-trucks şi cu rulote ale producătorilor de Bihor, doldora cu delicii.

Încă din prima seară, Moş Crăciun va poposi timp de mai multe zile la căsuţa lui de lângă bradul mare, cu voie bună şi surprize pentru copii. De asemenea, cei mici se vor bucura, ca de obicei, de o zonă de distracţie dedicată lor, precum şi de multe surprize.

Pe scena din Piaţa Unirii se va oferi un program de spectacole colorat şi festiv, cu colinde româneşti şi de pe alte continente, dar şi cu datini şi tradiţii bihorene. Invitaţii ediţiei 2023 sunt Ştefan Hruşcă, Biu Marquetti & Band (Cuba), Alexandra Ungureanu, Nicola, Blue Noise Acapella şi Ansamblul Folcloric Bihorul.

În primul weekend al Târgului de Crăciun, vor avea loc concerte live, susţinute vineri, 1 decembrie, de Nicola, de la ora 20,00, iar sâmbătă orădenii o vor putea asculta pe Alexandra Ungureanu, tot de la aceeaşi oră. Duminică, 3 decembrie, publicul se va putea bucura de un concert de obiceiuri şi datini de Crăciun, prezentat de Ansamblul Folcloric Bihorul (ora 20,00).

Totodată, Oradea devine din nou Oraşul Faptelor Bune, pentru al patrulea an consecutiv. Între 16 şi 22 decembrie, DJ-ii Radio ZU vor emite live, zi şi noapte, din Piaţa Unirii şi vor începe maratonul faptelor bune din acest an.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria Oradea şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.