Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Târgul de Crăciun din Berlin se deschide astăzi, la un an după atacul terorist

mos craciun

Târgul de Crăciun Breitscheidtplatz din Berlin, unde anul trecut a avut loc un atentat terorist cu un camion, urmează să se redeschidă luni, după ce măsurile de securitate în zonă au fost consolidate, inclusiv prin instalarea unor blocuri de beton în jurul pieţei, transmite dpa, conform agerpres.ro

La 19 decembrie 2016, cetăţeanul tunisian Anis Amri şi-a îndreptat camionul pe care îl conducerea spre târgul de Crăciun din centrul capitalei germane, omorând 12 persoane şi rănind cel puţin 70. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic. 

Redeschiderea târgului Breitscheidtplatz, prevăzută pentru ora locală 11:00 (10:00 GMT), va fi precedată de o slujbă religioasă la biserica Kaiser Wilhelm, situată în apropiere. 

Târgurile de Crăciun reprezintă adevăraţi magneţi pentru localnici şi turişti, care pot cumpăra în general produse gastronomice şi băuturi tradiţionale şi îmbrăcăminte. 

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a atras atenţia luni că oamenii trebuie să fie 'vigilenţi, dar să nu se teamă' atunci când merg în târgurile de Crăciun. ''Aceste târguri fac parte din viaţa şi cultura noastre, dar ameninţarea terorismului este foarte mare, oricând, oriunde'', a declarat De Maiziere pentru cotidianul Bild.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.