Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Târgul 'Moșii de Arhangheli', la Muzeul Țăranului Român din Capitală

www.stireacalda.ro
muzeul taranului

Târgul "Moșii de Arhangheli", la care participă meșteri și anticari din toată țara, va avea loc de vineri până duminică la Muzeul Țăranului Român din Capitală.

Muzeul Țăranului marchează sfârșitul toamnei și ultimele zile de dulce înainte de intrarea în Postul Crăciunului, invitându-și publicul la Târgul cu meșteri și anticari Moșii de Arhangheli, unde, timp de trei zile, de vineri până duminică, de la orele 10.00 până la 18.00, anticari și artiști vin din toată țara cu tot ce au realizat ei mai minunat peste an. Vor fi de târguit obiecte din ceramică, țăsături, icoane, podoabe, obiecte din lemn. De asemenea, publicul va putea cumpăra miere, prăjituri, turtă dulce, plante de leac, țuică, sucuri naturale, fructe și legume.

Vezi si: A început epurarea în Guvern: copiii fruntașilor PSD și-au luat zborul + Ludovic Orban și-a numit șeful Cancelariei Prim-Ministrului

"Sâmbătă, înainte de Hranghel, se fac moși. De Hranghel fiecare om trebuie să aprindă o lumânare care îi va fi «lumina de veci» în lumea de dincolo. Finii merg cu colăcei la nași. Se amestecă berbecii cu oile. În acest scop se face turta areților (berbecilor) care se aruncă între oi. Dacă ea cade cu fața în sus, oilor le va merge bine. Se serbează cu desăvârșit nelucru", scrie Irina Nicolau.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.