Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu 'îi dă peste nas' lui Klaus Iohannis: 'Multe persoane au impresia că se pricep'

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu parlament

Atac dur lansat de şeful Senatului ,Călin Popescu Tăriceanu, la adresa preşedintelui României, Klaus Iohannis, după ce şeful statului a declarat că independenţa procurorilor din România poate fi afectată.

Citește și: Marian Vanghelie îl desfiinţeză pe Dragnea: 'A fost un Jolly Joker ce se ducea pe la SRI să se ploconească să nu îi facă dosare, să nu îl aresteze'

“Prin această decizie a Curţii nu este în niciun fel afectată independenţa procurorilor, dar, în schimb, remarc şi este un lucru foarte bun, Curtea Constituţională nu a făcut decât să întărească acest principiu constituţional care până acum, în ultimii ani, a fost numai un simplu enunţ pe hârtie. (...) Lipsa oricărui control la nivelul parchetului a dus la abuzurile şi gravele excese care s-au petrecut în ultima vreme. (...) Avem pe de o parte ministru şi pe altă parte CSM, care nici acolo nu şi-au făcut treaba ani şi ani de zile. Slavă Domnului, văd că în ultima perioadă Inspecţia Judiciară şi-a luat rolul în serios”, a mai afirmat el.

El a mai susţinut că mulţi au impresia că se pricep la lege şi la interpretarea Constituţiei.

“Cred că mulţi au impresia că se pricep la lege şi la interpretarea Constituţiei. Constituţia spune un lucru foarte clar: că Ministerul Public funcţionează sub autoritatea ministrului Justiţiei. Acest lucru înseamnă că tot ceea ce ţine de respectarea legii, de politica penală este de resortul ministrului, urmărirea modului în care funcţionează parchetele, dar independenţa procurorilor este asigurată prin faptul că ministrul niciodată nu poate interveni în instrumentarea dosarelor, care reprezintă apanajul exclusiv al procurorilor", a declarat Tăriceanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.