Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu anunță formarea unei comisii de anchetă pentru cercetarea abuzurilor Securității: Cazul Augustin Lazăr nu poate rămâne fără niciun efec

playtech.ro
tariceanu toader

Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, la Brașov, unde are loc un marș ALDE, că va solicita formarea unei comisii de anchetă, pornind de la dezvăluirile referitoare la activitatea lui Augustin Lazăr din perioada comunistă.

„Știu că sunteți sătui de atâtea promisiuni și eu nu vă fac niciun fel de promisiune. Eu obișnuiesc să spun ceea ce fac. Așadar, cazul Augustin Lazăr nu poate rămâne fără niciun efect, acum, după ce acesta a renunțat să mai solicite un nou mandat de procuror general. Dacă ne vom mulțumi numai cu atât, înseamnă că nu am învățat nimic din această lecție, care m-a făcut să mă întreb, încă o dată, cine este de fapt ? Am credința că acesta nu este un caz izolat și că șirul complicităților care a creat un adevărat complot, căruia i-ați căzut încă o dată victimă voi, ca și toți cei persecutați politic în anii regimului Ceaușescu, este unul mult mai larg. De aceea, pentru a restabili adevărul, acum în ceasul al 12-lea, voi solicita înființarea unei subcomisii de anchetă, fie în cadrul Comisiei juridice a Senatului, fie în cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor”, a spus Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Scopul acesteia ar fi, potrivit lui Tariceanu, „restabilirea adevărului, identificarea celor care au comis aceste abuzuri din postura lor de anchetatori ai Securității, magistrați sau comandanți de penitenciare. Și nu numai a lor, dar mai ales a celor care din 1989 încoace, din pozițiile pe care le-au avut, au împiedicat ca victimele să-și poată face dreptate, au secretizat abuziv, au ascuns sau chiar au distrus dosare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.